Askıda Stetoskop kampanyasına SEİS ve TÜMDEF 120 stetoskop bağışladı

Medikritik.com ailesinin önderlik ettiği askıda stetoskop kampanyasına Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası ve Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu tıp öğrencilerinin kullanması için 120 stetoskop bağışladı.

Mediktrik.com ailesinin önderlik ettiği askıda stetoskop kampanyası büyüyor. Kuşaklar arası dayanışma kurumsal boyuta ulaştı. Kampanyaya Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) ve Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) da 120 stetoskop bağışlayarak destek verdi.1.236 tıp fakültesi öğrencisi stetoskop talebinde bulundu.

Hekimlerin kalp, akciğer, karın içi organlar gibi pek çok alanı dinlemek amacıyla kullandığı, hekimliğin simgesi stetoskopların fiyatı dolarla birlikte yükseldi. Tıp fakültesi öğrencileri, 800 lirayı aşan stetoskop fiyatlarına yetişemiyor. Sosyal medyada “SteteskopsuzTıbbiyeliOlmaz” ve “AskıdaStetoskop” etiketleriyle kuşaklar arası dayanışma başladı. Askıda Stetoskop kampanyası, ihtiyacı olan öğrencilerle stetoskop bağışlayacak kişiler arasında köprü olmayı hedefliyor. Çok sayıda hekim kendisinden sonraki kuşakları stetoskop hediye ederek sevindirdi. Kampanyaya 1.236 tıp fakültesi öğrencisi başvurdu. Çok sayıda hekim, stetoskop gönderdi. Kurumsal destekler de gelmeye başladı. TOBB Medikal Meclis Başkan Yardımcısı Erkin Delikanlı, tıbbi cihaz endüstrisinden paydaşlarını stetoskop bağışı yapmaya çağırdı. SEİS Başkanı Metin Demir, Twitter hesabından kampanyaya sendika olarak destek vereceklerini belirtti. TÜMDEF Başkanı Kemal Yaz da federasyonun kampanya katılarak bağışçı olacağını ifade etti. Bu kampanyanın nesiller arası bir geleneğe dönüştürülmesini destekleyen SEİS ve TÜMDEF, stetoskop hediye ettiği tıbbiyelilere, mezun olunca da kampanyaya bağışçı olarak katılmalarını arzu ettiklerini belirten küçük bir not iletiyor ve "şifa olsun" dileğinde bulunuyor.

200 ÖĞRENCİ YARARLANDI

Kampanyanın öğrenci kaydı 1 Temmuz’da kapandı. Ancak bağışlar hâlâ devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 200 öğrenci kampanya aracılığıyla stetoskoba kavuştu. Bağışlar oldukça klinik eğitime geçen üst sınıf öğrencilere öncelik vererek dağıtım devam edecek. Medikritik.com kampanyayı geleneksel hale getirerek, öğrenci başvurularını her yıl 1-15 Haziran arasında yeniden alacak. Bu yıl stetoskop sahibi olanlar gelecek yıllarda kampanyaya bağışçı olarak katılabilecek. Stetoskop bağışı yapmak ve bilgi almak isteyenler aşağıdaki link üzerinden formu doldurabilirler.

Medikritik.com Genel Yayın Yönetmeni Dr. Eren Öztürk, Askıda Stetoskop kampanyasında bağışların hala devam ettiğini belirterek kurum ve kişileri tıp fakültesi öğrencilerini sevindirmeye, onların temel ihtiyaçlarını karşılamaya davet etti.

 

Askıda Stetoskop bağışı için tıklayınız:

https://medikritik.com/askida-steteskop-bagis

 

Etiketler
Askıda Stetoskop destek