Atılım Üniversitesi sokağa çıkma yasağına rağmen yüz yüze eğitim kararı aldı! Öğrenciler mağdur

Ankara Atılım Üniversitesi, sokağa çıkma yasağına rağmen eğitime ve sınavlara yüz yüze devam edeceğini açıkladı. Ankara Atılım Üniversitesi öğrencileri ise “10 bin kişilik öğrencinin, Ankara'nın bir ucuna türlü vesaitler ile ulaşım sağlaması, kapalı alanda kalması büyük bir risk teşkil ediyor.” diyerek seslerini duyurmaya çalıştı.

Covid-19 vaka sayılarının hızlı bir şekilde artmasıyla birçok üniversite uzaktan eğitime geçerken bazı üniversiteler yüz yüze eğitime devam etme kararı aldı. Yüz yüze eğitime devam etme kararı alan üniversiteler arasında Atılım Üniversitesi de yer alıyor.

atılım üniversitesi
Atılım Üniversitesi Rektörlüğü'nden öğrencilere gönderilen mesaj

Yüz yüze eğitime devam etme kararı alan Atılım Üniversitesi öğrencileri ise mağduriyetlerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.

"DERSLERE VE SINAVLARA GELMEYİ REDDEDİYORUZ"

Atılım Üniversitesi öğrencileri “Biz Atılım Üniversitesi öğrencileri olarak canımıza kast edilen bu düzende derslere ve sınavlara gelmeyi reddediyoruz!” sözlerine vurgu yaparak açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

“Herkesin bildiği üzere ülkemiz Mart ayından beri COVID-19 salgını ile büyük bir mücadele vermektedir. Geçtiğimiz dönem YÖK kararı ile uzaktan yapılmış olup, bu dönemde ise üniversitelerin kendi kararına bırakılmıştır. Çoğu üniversite sağlığın daha önemli olduğunu düşünüp yeniden uzaktan eğitim kararı almıştır. Ülkemizde yasaklar yeniden başlamış ve vaka/ölüm sayıları neredeyse rekor tazeleme imkanı bulmuştur. Ancak, Atılım Üniversitesi yönetimi ise hibrit eğitim modeli ile güz dönemine devam etme kararı aldı ve yapılacak sınavların üniversite içinde örgün yapılmasına karar verdi. Hibrit eğitim modelinde verilen derslerde uygulanan kamera sisteminde de hiçbir öğrencinin dersi takip edemediği apaçık ortadadır. Bugüne kadar yapılmış dersler ve sınavlarda, üniversitenin hiçbir önlem almadığını gördük ve okul içerisindeki Koronavirüs vakalarının hızla yayıldığını tespit etme şansımız oldu.

Bizler Atılım Üniversitesi öğrencileri olarak örgün yapılacak sınavlar konusunda ciddi bir endişe duyuyoruz. Bu endişemizin nedenleri;

- Hükümetin salgının kontrolden çıkmasından dolayı yeni kısıtlamalar getirmesi,

- Salgın riski üniversitelerden düşük olan MEB kurumlarının bile kapatılması,

- Okullarımızın Ankara gibi salgın seyri yüksek bir şehirde yer alması,

- Çoğu öğrencinin şehir dışında ikamet etmesi ve KYK yurtlarının da kapalı olması,

- Okullara ulaşmak isteyen öğrencilerin kalabalık toplu taşıma araçlarında yolculuk edecek olması,

- Kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin büyük sağlık sorunu yaşayacak olması,

- Vaka sayılarının kış aylarının gelişiyle eski noktaya ulaşması,

- En önemli sebeplerden birisi de ailemizin sağlığıdır.

Sonuç olarak biz öğrenciler önce ailelerimizin sonrasında da kendi sağlığımızı düşünmek zorundayız. Bu elverişsiz ortamda örgün sınav yapmanın bir mantığı bulunmamaktadır.

Biz Atılım Üniversitesi öğrencileri olarak canımıza kast edilen bu düzende derslere ve sınavlara gelmeyi reddediyoruz!

atılım üniversitesi

 

Etiketler
Atılım Üniversitesi
yüz yüze eğitim
sokağa çıkma yasağı