Beyaz kod veren doktordan dolayı hastadan özür dilediler

İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimliği, beyaz kod veren doktordan dolayı hastadan özür diledi. Bu duruma ise birçok doktor “Müşteri daima haklıdır zihniyeti ile hastane yönetilmez!” sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir'de Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde bir hasta istediği ilacı yazmadığı için doktor ile tartıştı. Doktor, hastaya beyaz kod verdi. Bunun üzerine hasta, doktoru CİMER’e şikayet etti. Hastane başhekimliği ise hastayı haklı bularak doktor adına hastadan özür diledi. Bu duruma birçok doktor tepki gösterdi.

sağlık çalışanları

“ÖZÜR DİLENMESİ GEREKEN KİŞİNİN HASTA DEĞİL, DOKTOR OLMASI GEREKİYOR”

Medikritik.com Genel Yayın Yönetmeni Dr. Eren Öztürk, şu tepkiyi gösterdi:

“Belgedekileri okuyunca özür dilenmesi gereken kişinin hasta değil, doktor olması gerekiyor. Hastayı müşteri yerine koyunca "müşteri her zaman haklıdır" anlayışıyla yazılmış bu belge ortaya çıkıyor.

“YOKSA YÖNETİCİLER DE SAĞLIKTA ŞİDDETİ VE BASKIYI MEŞRU MU GÖRÜYOR?”

Medikritik.com Haber Müdürü Dr. Mert SavcıBir hasta her zaman kendisi için en iyi seçenekleri bilemez. Bu yüzden yıllarca eğitim görüp donatılan sağlık çalışanlarına emanettir. Buradaki zihniyet hastayı, müşteri olarak ve her zaman haklı görmektir. Yoksa yöneticiler de sağlıkta şiddeti ve baskıyı meşru mu görüyor?” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

“HİÇBİR DOKTOR HASTANIN İSTEDİĞİ İLACI YAZMAK ZORUNDA OLAMAZ”

Hekimin haklı olduğu yerde hastadan özür dilemek meslek onurumuza hakaret!” diyen Medikritik.com Dr. Demet Turğut ise şu sözlerle tepki gösterdi:

“Hiçbir doktor hastanın istediği ilacı yazmak zorunda olamaz. Acilde, acil olmayan tedaviyi acil hekimi vermek zorunda olamaz.

“SIRF HASTALAR İSTİYOR DİYE İLAÇ YAZMAK GEREKİYORSA YIRTIP ATALIM DİPLOMALARI NE GEREĞİ VAR Kİ”

Başka bir doktor “Gerçek olmasın bu belge.” diyerek şöyle tepki gösterdi:

“Gerçekse binlerce hekim büyük hayal kırıklığı yaşayacak. Bizler doğru olan tedaviyi yapmakla yükümlüyüz. Sırf hastalar istiyor diye ilaç yazmak gerekiyorsa yırtıp atalım diplomaları ne gereği var ki. Bir memur koyalım triyaja, herkese istediği ilacı yazsın.””

“BAŞHEKİMLİK KENDİNİ ZİNCİR MARKET MÜDÜRLÜĞÜ ZANNEDİYOR OLSA GEREK”

Bir doktor “Bu başhekimlik kendini zincir market müdürlüğü zannediyor olsa gerek. Müşteri daima haklıdır zihniyeti ile hastane yönetilmez!” tepki gösterdi.

GELEN DİĞER TEPKİLER ŞU YÖNDE:

 

MEDİKRİTİK.COM/ DİDEM DÜZ 

Etiketler
sağlık çalışanları
cimer
doktor
hasta
ilaç
İzmir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimliği