Çapa'nın deprem toplanma alanı neden otopark oldu?

İstanbul Üniversitesi'ne bağlı İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nin deprem toplanma alanı, otopark olarak kullanılıyor. Fakültenin afet planına göre toplanma alanı olarak belirlenen bölümü, park edilen araçların işgali nedeniyle 26 Eylül günü gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki depremde kullanılamadı.

İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nin afet planına göre düzenlenen toplanma alanı yıllardır otopark olarak kullanılıyor. Geçen perşembe günü gerçekleşen 5.8 şiddetindeki deprem sonrası kütüphaneden ve dersliklerden çıkan yüzlerce öğrencinin alana girmesiyle göz ardı edilen ihmal tekrar akıllara geldi.

Otopark olarak kullanılan alanda deprem sonrası toplanan öğrenciler, araçların varlığından dolayı binalara yakın yerlerde bekledi. Bir afet durumunda öğrencilerin hayatını riske atan bu duruma rağmen henüz bir önlem alınmadı. Deprem sonrası araçlardan boşaltılan alan, sonraki günlerde otopark olarak kullanılmaya devam edildi.

İstanbul Tıp Fakültesi ve İ.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi, depremlerden sonra ortaya çıkan çatlak görüntüleriyle gündeme gelmişti. Oluşan kolon hasarlarından dolayı güvenlik tehditi olduğunu söyleyen öğrencilerin ve çalışanların okula girmeyi reddetmesi ile bu binaların yenilenme ihtiyacı konuşulurken, okul yönetiminin çatlakları sıva ile kapatması tepki toplamıştı.

Kaynak: Aydınlık