Doktoru hedef gösteren gazeteye ANTAHED'den cevap

ANTAHED üyesi Dr. Ertuğrul Selçuk Tanrıkulu’nu "Böyle doktor düşman başına" manşetiyle hedef gösteren gazeteye ANTAHED'den cevap geldi.

ANTAHED,  Dr. Ertuğrul Selçuk Tanrıkulu’nu hedef gösteren gazeteye yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“22 Ekim Tarihinde Antalya Lider gazetesinde, ANTAHED üyesi Dr. Ertuğrul Selçuk Tanrıkulu aleyhinde "Böyle doktor düşman başına" manşetiyle, sağlıkta şiddeti körükleyecek, hekimi hedef gösterecek tarzda, gerçekleri maksatlı olarak saptıran bir haber yayınlanmıştır. Tarafımıza görüş almak üzere ulaşan muhabire, bahse konu kan tahlili istem yetki ve sorumluluğunun hekime ait olduğu, hekimin muayene sonucuna göre tahlil istemine karar verebileceği ifade edilmiştir. Diyetisyenlerce, başka hastanelerce ya da vatandaşın kendi özel talepleri ile kan tahlili istemenin, çalışma tarzımıza uygun olmadığı bilgisi verilmiştir. Buna rağmen yanlış ve yanlı bir haber ile üyemiz haksız yere kamuoyu önünde suçlanmış, hedef gösterilerek rencide edilmiştir.

Konu ile ilgili olarak üyemizin görüş ve onayı alınarak gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Öyle bir beyanı olmadığı halde, ANTAHED Başkanı Dr. Orhan Tekin'e atfedilen, meslektaşımızın davranışının yanlış olduğu şeklindeki maksatlı ifade de ANTAHED tarafından hemen tekzip edilmiştir. Üyelerimizin bilgisine sunuyoruz.”

sağlıkta şiddet

 

Etiketler
ANTEHED
doktor
hekim
sağlıkta şiddet
sağlıkta medya şiddeti