Dr. Ecz. Harun Kızılay, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun başkanlık görevine atandı

Geçtiğimiz yıllarda Konya Eczacı Odası Başkanlığı, Türk Eczacıları Birliği İkinci Başkanlığı ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreterliği görevlerini yürütmüş ve halen Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) başkan yardımcılığı görevini yapmakta olan Dr. Ecz. Harun Kızılay, aynı kurumun başkanlık görevine atandı.

Yıllardır eczacılık mesleğine yaptığı katkılar ve hizmetlerle bilinen ve özellikle yerli ilaç politikasına destek vermesiyle takdir toplayan Dr. Ecz. Harun Kızılay’ın bu göreve atanmış olması sağlık camiasında olumlu karşılandı.

 1992 yılında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi‘nden mezun olan Kızılay, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalı ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı’nda yüksek öğrenimini tamamladı. Sonrasında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. 1992-2019 yılları arasında Isparta ve Konya’da serbest eczacılık yaptı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Konya Ticaret Odası’nda çeşitli kurullarda görev yapmasının yanında, Isparta Eczacı Odası, Konya Eczacı Odası ve Türk Eczacıları Birliği’nde de çeşitli sorumluluklar üstlenerek meslek kuruluşlarında faaliyet gösterdi.

  Dr. Ecz. Harun Kızılay, 2016 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu üyesi, aynı zamanda KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji ABD’nda öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

  

Etiketler
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu