Eczacı oda, sendika ve derneklerinden Eczacılar Haftası mesajları devam ediyor

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve eczacı kurumlarının eski ve yeni yöneticileri 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü’nü kutladı.

Pandeminin kahramanları,

Türkiye’nin dört bir yanında halk sağlığına değer katan sevgili meslektaşlarım,

Bu yıl, bilimsel eczacılığın 182. yıl dönümü. Eczacılık tarihini, insanlık tarihinden ayıramayız. Tıpkı eczanelerimizi, mahallelerimizden, sokaklarımızdan yani yaşamın tam da kendisinden ayıramayacağımız gibi.

1 yılı aşkın süredir pandemi ile mücadele ediyor; mesleki bilginiz, birikiminiz, enerjinizle halk sağlığına katkı sunuyor, mesleğimizi ileriye taşıyorsunuz. Durmadan, yılmadan gösterdiğiniz bu çaba için hepinize saygı ve minnetlerimi sunuyorum. Mesleğimle ve siz değerli meslektaşlarımla gurur duyuyorum.

Pandemide meslektaşlarımızı, eczane çalışanlarımızı yitirdik. Hepsinin anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Hiçbirinin yeri doldurulamaz.

Süreç zor, süreç belirsiz, süreç yıpratıcı. İnanıyorum ki birlikte savaşacak, birlikte kazanacağız. Yeter ki inanalım: Kışın sonu bahar, yolun sonu aydınlık…

Umutla ve dayanışma duygularıyla hem bayramımızı, hem 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günümüz’ü kutluyorum…

Ecz. Erdoğan Çolak- Türk Eczacıları Birliği Başkanı

Erdoğan Çolak

 

Biz eczacılar, kutsal bir mesleğin mensupları olarak halk sağlığını korumak için Türkiye’nin dört bir yanında fedakarca hizmet veriyor, ülkemize ve insanlarımıza değer katıyoruz. 

Maalesef mesleğimizin karşı karşıya kaldığı sorunlar nedeniyle yıllardır 14 Mayısları bir bayram havasında kutlayamıyoruz. Covid-19 süreciyle birlikte sorunlarımız daha da ağırlaştı. 

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere tüm kamu otoritesinden; meslektaşlarımızın ekonomik sorunlarla boğuşmadığı, nefes alabildiği, asli görevimiz olan ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti vermemize imkan sunacak düzenlemeleri hayata geçirmelerini bekliyoruz.

Tüm meslektaşlarımın Eczacılık Gününü bir kez daha kutluyor, pandemi sürecinin sona erdiği, hayatın normalleştiği güzel günlere bir an önce ulaşmayı diliyorum.

Ecz. Z. Cenap Sarıalioğlu- İstanbul Eczacı Odası Başkanı

Cenap Sarıalioğlu

 

Tüm meslektaşlarımın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününü en içten duygularımla kutlar, pandeminin zor şartlarına rağmen büyük bir meslek bilinci ve üstün bir özveriyle halk sağlığını korumak için fedakârca mücadele eden eczacılarımıza canı gönülden teşekkür ederim. Dilerim, tüm dünyayı ciddi bir felaketin eşiğine getiren bu salgından, aklın ve bilimin yolundan ayrılmayarak en kısa zamanda kurtulur ve halkımıza sağlıklı günlerde hizmet vermeye devam ederiz.

Ecz. Taner Ercanlı- Ankara Eczacı Odası Başkanı

 

 

Uzun bir yol hikayesidir 14 Mayıs ve Bilimsel Eczacılığın 182 yıllık serüveni. Bu yol hikayesinin en önemlisi öğesi de eczacıdır. Sağlığın tedavi ve bakım kısmı yanında sanatıyla, ilaç ve bitki bilgisiyle de halkın en yakın sağlık danışmanı olarak yer almaktadır. Eczacılar, Kurtuluş Savaşı’nda hidrofil pamuk, salgınlarda ilaç, şimdi pandemi dönemiyle maske ve grip aşısı dağıtımında da yer almıştır. Fedakarlığın, nöbetin, dertlere derman olmanın adıdır eczacılık. Değişen koşullara, küresel dayatmalara rağmen halkın eczanesi olmaktan vazgeçmemektir eczacılık. Beyaz önlüğü onurla taşımaktır eczacılık.  Her yıl gururla kutladığımız 14 Mayıs Eczacılık Bayramımız’ı iki yıldır buruk kutluyoruz. Pandemi nedeniyle kaybettiğimiz meslektaşlarımızı ve çalışma arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Aklın ve bilimin yolundan ayrılmadan fedakarca mesleğini icra eden tüm meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Bayramı’nı kutluyor, sağlıklı günlere hep birlikte ulaşmayı diliyorum.

Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ- Adana Eczacı Odası Başkanı

Mürsel Yalbuzdağ

 

Halkın en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacıların ve 1.Basamak Sağlık Kuruluşu konumundaki eczanelerimizin toplum sağlığı için ne kadar büyük bir önem arz ettiğinin bir kez daha anlaşıldığı bu zorlu süreç boyunca Covid-19 ile verilen savaşta canlarını hiçe sayarak  mücadele eden tüm kahraman meslektaşlarıma ve teknisyen arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu zorlu savaşta kaybettiğimiz bütün değerli meslektaşlarımı ve saygıdeğer yol arkadaşlarımız eczacı teknisyenlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçirmekte olduğumuz Bilimsel Eczacılığın 182.Yılında bütün risklere rağmen gücünü bilimden ve köklü tarihinden alan mesleğimizin bizlere yüklemiş olduğu kutsal görevi yerine getirmek için, halkımıza kesintisiz ilaç ve sağlık hizmeti vermek adına büyük bir özveri ile çalışan bütün meslektaşlarımın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Günü'nü kutluyorum.

Ecz. Okan Şahin- Bursa Eczacı Odası Başkanı

Okan Şahin

 

Temeli insanlığın varoluşuna kadar uzanan Eczacılık mesleği, günümüzde çok daha fazla bir öneme sahiptir. “Hayatımı insanlık hizmetine adayacağıma” diye başlayan bir meslek yemini olan biz eczacılar toplum sağlığını her şeyin üzerinde tutarız. Pandemi sürecinde tam anlamıyla canımız pahasına mesleğimizi yapmaya devam ettik ve ediyoruz. Bu süreçte aramızdan ayrılan meslektaşlarımı saygı ve minnetle anıyorum. Önümüzdeki yıllarda bugünü gerektiği gibi kutlayacağımızı umarak,14 Mayıs Eczacılık günümüzü kutluyorum ve tüm meslektaşlarıma saygılarımı sunuyorum.

Ecz. Metin Kamış- Eskişehir Eczacı Odası Başkanı

 

 

Bu sene aramızda mesafeler olsa da gönüllerimiz bir olarak Bilimsel Eczacılığın 182. Yılını kutlayacağız. Tarihin sayfalarına acı kayıplarla not düşen Covid 19 salgınında  Sağlık ordusunun vazgeçilmezi olarak en ön saflarda mücadele ederek toplum sağlığına hizmet verirken, mesleğimizin sürekliliği ve   kazanımları için çalışmaya devam edeceğiz. Covid 19 pandemisinde fedakarca mücadele eden tüm meslektaşlarımın bayramını kutluyor, meslek şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bir sonraki Eczacılık Bayramımızı keyifli sohbetler eşliğinde mesafe olmaksızın kahvelerimizi yudumlayarak kutlamak dileğiyle saygılarımı sunuyorum.

Ecz. Ayşegül Kara- Zonguldak Eczacı Odası Başkanı

Ayşegül Kara

 

Türkiye’de bilimsel eczacılığın kuruluşunun 182. yıl dönümünde, zor pandemi şartlarında, sağlık hizmetinin vazgeçilmez bir parçası olduğunun bilinciyle, halkımıza fedakarca ve eksiksiz sağlık hizmeti sunmaya devam eden ve her türlü takdiri hak eden değerli meslektaşlarımın, 14 Mayıs Eczacılık gününü kutlarım.

Ecz. Mehmet Ulaş Güler- Elazığ Eczacı Odası Başkanı

 

 

Serbest eczanelerde, kamuda, hastanede, sanayide hastalarımızın sağlığı ve hayata tutunmaları için çaba sarf eden, hayatını insanlık hizmetine adayan ve insan hayatını her şeyin önünde tutan, meslek hayatının her saatinde olduğu gibi pandemi döneminde de can siperhane çalışan bu büyük ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Tüm zorluklara ve baskılara rağmen her sabah ilk günkü heyecanı ile mesleğini icra eden tüm meslektaşlarım, beyaz önlüklü kahramanlar; iyi ki varsınız!

14 Mayıs Eczacılık Gününüzü kutlarım.

Birlikte, güzel bir gelecek için örgütümüzle, örgütlülüğümüzle, Ata'mızın gösterdiği hedeflere ulaşmak için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Çünkü biz biliyoruz ki; "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak."

Uzm. Ecz. Devrim Balı- Manisa Eczacı Odası Başkanı

 

 

Bilimsel Eczacılığın 182. yılını kutlayacağımız bu 14 Mayıs’ta pandemi ile mücadelenin de 15. ayını geride bırakıyoruz. Bizler her zaman halkımızın en yakın sağlık danışmanı olduk, olmaya da devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi pandemi sürecinde de fedakarca hizmet veren biz eczacıların, sağlık zincirindeki ayrılmaz yerleri bir kez daha perçinlenmiştir. Bedenen, ruhen ve sosyal yönden halk sağlığını iyileştirmeye adanmış tüm meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılar Günü kutlu olsun.

Ecz. Fatih Özçifçi- Aksaray Eczacı Odası Başkanı

 

 

Tüm zorluklara rağmen mesleğini icra eden eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutlarım.

Ecz. S. Cahit Ceylan- Kütahya Eczacı Odası Başkanı

 

 

Toplumların bilimsel hafızası, gelişmişliğinin aynasıdır akademik meslekler. Bu meslekler en karanlık günde mum yakmak zorundadır. Mumu yakmaktan öte tereddütsüz mum olan, üyesi olmaktan gurur duyduğum eczacılık mesleğinin tüm üyelerinin 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlarım.

Uzm. Ecz. H. Fikret Baransel- Van Eczacı Odası Başkanı

 

 

İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her safhada yüksek görev bilinci ve hassasiyeti ile mesleklerini icra eden eczacılarımızın, Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane’de (Askeri Tıp Mektebi) ilk eczacı sınıfının açıldığı 14 Mayıs 1839 tarihi esas alınarak kabul ve ilan edilmiş olan Eczacılık Günü’nün 182’nci yılında da aynı şevk ve bilinçle mesleğin yeniliklerini yakalayarak görevlerini yerine getirmelerinden dolayı kutluyorum.

Sağlık hizmeti sunumunun en önemli halkalarından biri olan eczacılar; ilaçların hazırlanması, saklanması ve reçete edilmesi hakkında bilgiye sahip olup, ilaç olarak değerlendirilmesi gereken diğer ürünler hakkında da uzman olan kişilerdir. İlaç üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar her aşamada yüksek görev bilinci ve hassasiyeti ile mesleklerini yürüten eczacılarımız, herkesin kolay ulaşabileceği en yakın sağlık danışmanı olarak, hasta ve hasta yakınlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadırlar.

Bu bağlamda “14 Mayıs Eczacılar Günü” nü içtenlikle kutlar, halkımıza fedakârlıklarını esirgemeyen tüm eczacılarımıza en derin muhabbetlerimi sunar, çalışmalarında üstün başarılar dilerim.  Bu vesile ile Covid 19’la mücadelede yaşamını yitiren eczacılarımıza, sağlık çalışanlarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.  

Ecz. Uğur Elik- Mardin Eczacı Odası Başkanı

 

 

Tüm dünyaya ve ülkemize sağlığın en önemli değer olduğunu gösteren Covid 19 günlerinde yılmadan, yorulmadan çalışan, didinen ve bu uğurda verdiği 50 meslek şehidinin buruk ve hüzünlü gururunu taşıyan eczacılarımızın gününü kutluyorum. Canını, ailesini, sevdiklerini düşünmeden yaşamını ortaya koyan, insanlığın son kalesi tüm sağlık çalışanlarına da sağlıklı, huzurlu, mutlu 14 Mayıs’larda görüşmek dileğiyle selamlarımı ve minnetlerimi sunuyorum.

Ecz. Oğuz Kağan Şahin- Uşak Eczacı Odası Başkanı

 

 

Bilimsel eczacılığın 182. yılını kutladığımız bu günlerde; ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu olumsuz koşullar, herkes gibi bizleri de etkiliyor ve endişelendiriyor. Salgın sürecinde görevini özveri ile yapmaya çalışan bütün meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlarken, bu süreçte kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarımızı saygı ile anıyorum.

Ecz. Azime Kağnıcı- Karaman Eczacı Odası Başkanı

Etiketler
türk eczacıları birliği
eczacılar