Görev başındaki doktora Akit zulmü

Türkiye Covid-19 ile mücadele konusunda aylardır canla başla çalışan ve onlarca meslektaşını kaybeden sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları önlemek için tedbirler ararken, Yeni Akit gazetesi skandal bir haberle işini yapmaya çalışan doktora "28 Şubat kafalı doktor" diyerek zulüm uyguladı.

Kulağını muayene etmek için haklı olarak hastasından başörtüsünü çıkarmasını isteyen Ümraniye Devlet Hastanesi’nde görevli KBB Uzmanı Hidayet Hakan Tiregül, Yeni Akit tarafından hedef gösterilerek "28 Şubat kafalı doktor" ilan edildi.

"Kafadan sorunlu kulak doktoru! Hafız hastaya başörtü zulmü" başlıklı skandal bir haber yapan Yeni Akit gazetesi, kulak rahatsızlığı sebebiyle gelen tesettürlü hastasını muayene edebilmek için başörtüsünü çıkarmasını isteyen Doktor Tiregül'ü ‘başörtü düşmanı’ olarak nitelendirdi.

Yurt Gazetesi'ndeki habere göre Doktor Hidayet Hakan Tiregül, başörtüsü ile muayene etmesinin mümkün olmadığını söylediği hastaya başındaki boneyi çıkarmasına gerek olmadığını ancak başörtüsünü çıkarmadan muayene edemeyeceğini ve kulağını temizleyemeyeceğini söylediğini belirtti.

Dr. Hidayet Hakan Tiregül yaşanan bu akılamaz olay hakkında şikayetçi olacağını belirterek “İki başörtüsü vardı (boneyi kastediyor), bir tanesini çıkarmasını söyledim. Çıkarmadı. Gerekli mercilere kendisinden şikayetçi olacağım.” sözlerine yer verdi.


 

Etiketler
doktor
akit
başörtüsü
Hidayet Hakan Tiregül
Görev başındaki doktora Akit zulmü