Kayseri Tabip Odası Başkanı Şahin: Yapılan eyleme kesinlikle katılmıyoruz

Temmuz ayında yapılan seçimlerde göreve gelen Dr. M. İlhan Şahin, Türk Tabipleri Birliği’nin dün başlattığı bir haftalık eylem için “Kayseri Tabip Odası olarak kesinlikle katılmıyoruz.” dedi.

Kayseri Tabip Odası’nın çiçeği burnunda yeni başkanı Doç. Dr. M. İlhan Şahin, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı öğretim üyesi. Aydınlık’a konuşan Dr. İlhan Şahin, “Yıkıcı muhalefeti doğru bulmuyoruz.” diye konuştu. Geçen hafta sosyal medya hesabından “Yeter artık! Kayseri yanıyor.” şeklinde mesaj atan Dr. Şahin, meslek örgütü ve hekim olarak eleştirilerin doğal olduğunu, ancak TTB’nin Türkiye çapında başlattığı eyleme katılmayacaklarını kaydetti ve şunları söyledi:

TTB’NİN ÖNCEKİ TAVIRLARI BİZİ ŞÜPHEYE DÜŞÜRÜYOR

“TTB’nin bu eylemine kesinlikle katılmıyoruz. Biz Kayseri Tabip Odası olarak yıkıcı muhalefeti doğru bulmuyoruz. Kendi ilimizde gerekli makamlara tepki veriyoruz. Türkiye çapında böyle bir eyleme girişmek siyasi içerikli bir hareket. Hekimlerin haklarını savunma konusunda bütün meslektaşlarımız ortak hareket etmeli elbette, ama TTB’nin önceki tavırları bizi şüpheye düşürüyor. Bir takım terör örgütlerinin eylemlerini hoş görmek, Türk askerinin, Türk ordusunun terör örgütüne yönelik hareketlerinin karşısında durmak, son olarak DHKPC‘li avukatlara sahip çıkan demeçler vermek gibi eylemlerini biliyoruz. Bu nedenle Kayseri Tabip Odası olarak eylemi desteklemiyoruz. Covid-19’la mücadele gibi bir konu siyasete alet edilmemeli. Benim TTB’ye gösterdiğim tepki, hekim haklarına zarar vermemeli, TTB merkezinin çalışma sistemini genel olarak doğru bulmuyorum. Fazlasıyla ideolojik bağnazlıkla hareket edebiliyorlar. Kendilerine de söyledik. Tabip odaları, il bazında mülki idare amirleri, belediye başkanlarıyla ve ilgililerle görüşerek çözümler önerebilir. Mesela, TTB başkanının Sağlık Bakanıyla görüşmesi olmuştu, son derece olumlu. Bunun ötesinde pankartlara toplu eylemlere girişince ideolojik taraftar olduğunu düşünüyorum!”

KATILIMDA TALEP DE OLMADI

Doç. Dr. İlhan Şahin’e Kayseri ve çevre illerde katılım olup olmadığını sorduk “Kayseri’de katılım olmadı. TTB ile aramızda bu kalın çizgiyi çizdiğimiz için meslektaşlarımız tarafından böyle bir şey yapalım talebi de gelmiyor.” açıklamasını yaptı. Dr. Şahin “Biz yasal olarak TTB’ye bağlı olsak da fikir olarak tamamen ayrıyız. Zaten son eylem kararı da bizimle istişare edilerek alınmamıştır.” ifadesini kullandı.

BEN BU ADAMLARI DESTEKLEMEM

Kayseri Tabip Odası’nın Temmuz 2020’ye kadar başkanlığını yapan Prof. Hüseyin Per de, “Ben bu adamları desteklemem. Siyah kurdele falan da takmam.” diye konuştu. Dr. Per, “Eleştirilerimiz var, fakat derdimiz devlete sövmek değil.” dedi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AYDINLIK

Etiketler
kayseri tabip odası
Dr. M. İlhan Şahin
kayseri tabip odası başaknı
ttb
eylem
çağrı