Mahkemeden Cemile hemşireyi üzecek bir karar daha! İtirazı mahkeme tarafından kabul edilmedi

Boşanma davası devam eden hemşire Cemile Deniz'in mesleğini riskli bulan mahkeme, çocuğunun velayetini geçici olarak baba Mehmet Atakan Deniz'e vermişti. Çocuğunu velayetinin kendisine verilmesi için mahkemenin kararına itiraz eden Cemile Deniz'in itirazı kabul edilmedi.

Ordu’da eşiyle boşanma davası devam eden sağlık çalışanı Cemile Deniz’in 5.5 yaşındaki oğlunun velayetini dava aşaması sırasında geçici olarak kendisine verildi.

Ancak bir süre sonra baba Mehmet Atakan Deniz, bu karara itiraz ederek, annenin sağlık çalışanı olduğunu ve koronavirüs bulaşma açısından çok riskli olduğunu belirterek çocuğun velayetinin kendisine verilmesini istedi.

Mahkemede dilekçe doğrultunda ara karar vererek “Koronavirüs hastalığının yüksek bulaşıcılığı göz önünde bulundurularak bu aşamada çocuğun geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacağı kanaatiyle, çocuğun geçici velayetinin tedbiren ve takdiren anneden alınarak baba üzerine bırakılmasına.” denilerek velayeti geçici olarak Mehmet Atakan Deniz’e verdi.

 “ANNENİN İTİRAZI KABUL EDİLMEDİ”

Mesleği riskli sayılarak çocuğu elinden alınan Cemile Deniz ise, mahkemenin verdiği bu karara dilekçe vererek itiraz etti. Ancak mahmeke, genç kadının itiraz dilekçesini psikolog ve pedagoglardan oluşan bilirkişi heyeti tarafından hazırlanacak rapordan sonra değerlendireceğini açıklayarak kararı bozmadı.

Cemile Deniz’in avukatı İrfan Demir, mahkemenin en başında yapması gereken işlemleri şimdi yapmaya başladığını dile getirerek “Anne ve babanın ayrı ayrı yaşadıkları ortamlar incelenecek. Psikolojik durumlarına bakılacak. Çocuğun psikolojik durumu değerlendirilecek. Çocuğun yaşam ortamına bakılacak. Mahkeme bilirkişinin raporuna göre bizim dilekçemizi değerlendirip karar verecek. Ama bunu davanın başında yapması gerekiyordu. 2 ay sonra değil. Ya da velayeti babaya verirken bilirkişi raporu istemeliydi.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

SÖZCÜ

Etiketler
cemile hemşire
velayet davası
Koronavirüs