Mardin Kızıltepe’de sağlık çalışanlarına saldırı! Saldırgan kesici aletle kilitli kapının önünde 55 dakika boyunca bekledi

Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları bölümünde uzman doktor olarak görev yapan Dr. Gökhan Özkan, pandemi başladığından bu yana Covid-19 hastalarının takip ve tedavisinin yapıldığı serviste görevine devam ettiğini belirterek, hayatını kaybeden Covid-19 hastasının yakınları tarafından saldırıya maruz kaldıklarını sosyal medya hesabından açıkladı. Özkan“Sağlık çalışanlarının gücü sadece hastalıkla mücadele değil, tüm bu başımıza gelen benzer olaylar da tüketmekte.” ifadelerine yer verdi.

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden hastanın yakınları tarafından saldırıya maruz kalan Dr. Gökhan Özkan, sosyal medya hesabından şu açıklamalara yer verdi:

“Mardin’in Kızıltepe Devlet Hastanesi Göz Hastalıklarında uzman doktor olarak çalışmaktayım. Pandemi sürecinin başından bu yana görevlendirilmiş olduğumuz Covid-19 hastalarının takip ve tedavisinin yapıldığı serviste görevde bulunmaktayım.

13.07.2020 tarihinde çalışmakta olduğum serviste yatmakta olan Covid-19 pozitif hastamın arrest (kalp ve solunum durması)olması nedeniyle kardiyopulmoner resusitasyona (kalp masajı) başladık.

TEHDİT ETTİLER

Hasta yakınlarından birinin üzerlerine yürüyerek hakaretler ve tehditler savurduğunu vurgulayan Dr. Özkan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yaklaşık 50 dakika kalp masajı yapılan hasta cevap alınmayınca ölü(ex) olarak kabul edildi. ​Akabinde servisin kapı zili ardı ardına çalmaya başladı daha sonra kapı kırıldı. Kapı kırılınca birkaç kişi koşarak ve bağırarak içeriye girdi. Özellikle bir hasta yakını bizi koridorda görünce üzerimize yürüyerek küfür ve tehdit etmeye başladı.

BİR ODAYA GİRİP KAPIYI İÇERİDEN KİLİTLEDİK

Hiç konuşmamıza fırsat vermeden ben ve yanımdaki sağlık personeli arkadaşlara saldırdı. DARP EDİLDİM. Sağlık personeli arkadaşla birlikte bir odaya girip kapıyı içeriden kilitledik.

Dışarıdan sürekli bağırarak ve çektiğim videoda da paylaşmak zorunda kaldığım (herkesten özür diliyorum duyduklarınız için) tehdit ve küfürlerle 55 DAKİKA BOYUNCA kapıyı tekmeledi.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI 55 DAKİKA SONRA POLİS ÇEVİK KUVVET KURTARDI

Dr. Gökhan Özkan, 55 dakika boyunca tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını, saldırganın kesici aletle kilitli kapı önünde beklediğini vurgulayarak “55 dakikanın sonunda bizi polis çevik bizi kurtarmasıyla saklanmış olduğumuz odadan çıkarıldık. Kilitli olduğumuz süre boyunca saldırganın elinde kesici bir aletle(muhtemelen makas) kapımızın önünde beklediği ve zaten hastane kameralarının kayıtlarında izleniyor.” dedi.

BU OLAYDAN SONRA POSTTRAVMATİK STRES BOZUKLUĞU NEDENİYLE İŞLERİMİ YAPMAKTA ZORLANIR OLDUM

Dr. Özkan sosyal medya hesabından yardım çağrısında bulunarak şöyle devam etti:

"Bu olaydan bu yana başımıza gelmesi olası tehlikelerden dolayı ben ve eşim sürekli korku ve endişe içindeyiz. Posttravmatik stres bozukluğu nedeniyle neredeyse gündelik işlerimi bile yapmakta zorlanır duruma düştüm.

Sağlık çalışanlarının bu zor döneminde üzerine düşülen hassasiyetin samimiyetine inanarak, kendim ve ailemin güveni ve sağlığı için gerekli işlemlerin bir an önce yapılmasını istiyorum.

Sağlık çalışanlarının gücünü sadece hastalıkla mücadele değil, tüm bu başımıza gelen benzer olaylar da tüketmekte.

Sürecin tamamlanması ve sağlık çalışanlarının huzurlu şekilde görevlerinin başında olması için sizin yardımınız çok önemli. Umarım tüm sağlık çalışanları can güvenliğini de düşünerek işine gitmek zorunda kalmaz."

 

 

 

MEDİKRİTİK.COM

Etiketler
mardin
kızıltepe
Dr. gökhan özkan
covid-19
sağlık çalışanına şiddet
sağlıkta şiddet
sağlık çalışanlarına saldırı