Murat Alan'a dava açan açana

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan’ın bir televizyon programında, sağlık çalışanlarına yönelik “'Rüşvetimi ver susayım' mantığı gibi” sözleri tepkilere yol açmıştı. Gelen tepkilerle birlikte sağlık sendikaları harekete geçerek Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Aşından bahsediyoruz, 'sağlıkçıların özlük hakları ne olacak?' deniyor. Nöbetten konuşuluyor, 'sağlıkçıların özlük hakkı ne olacak?' deniyor. Bu talepler, rüşvetimi verin susayım demektir." dedi. Alan'ın bu sözleri sosyal medyada birçok sağlık çalışanının tepkisine yol açmıştı.

Bu tepkiler üzerine sağlık sendikaları harekete geçerek, Murat Alan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

“CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) resmi sosyal medya hesabından bu yaşanan olayı Cumhuriyet savcılığına taşıyacaklarını duyurarak şu ifadelere yer verdi:

“HEP-SEN hukuk birimlerimizin tavsiyesi ve genel merkez yönetim kurulumuzun kararı gereğince, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık profesyonellerini birleşmeye ve beraber mücadele etmeye davet ediyoruz.”

“AKİT TV HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ”

Öte yandan Sağlık Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Şenol Şahin yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

"Akit TV hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Sağlık personeline rüşvetçi demek kimsenin haddine düşmez. Herkes haddini bilsin. Sağlık personeline rüşvetçi demek Edepsizliktir. Hayasızlıktır. Ahlaksızlıktır." ifadelerini kullandı.

“YARGI ÖNÜNDE ELBETTE BUNUN HESABINI VERECEKTİR”

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş "Sağlık çalışanlarının alın teri için “rüşvet” diyen bir kimsenin akıl sağlığından şüphe duymak gerekir. Murat Alan, cehalet dolu cümleleriyle yüz binlerce sağlık çalışanı hakkında iftira atmıştır. Yargı önünde elbette bunun hesabını verecektir. #MuratAlanHaddiniBil ve özür dile." ifadelerini kullandı.

Giresun Sağlık Sen Şube Başkanı Kerim Süral Hacıhasanoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik olarak hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve suç işlemeye tahrik suçlarını işlediği iddiasıyla  Murat Alan hakkında Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. 

 

 

 

MEDİKRİTİK.COM

Etiketler
murat alan
sağlık çalışanları
sağlık sendikaları