Sıcakta ve salgında seçim

İzmir Tabip Odası’nın şu andaki yönetiminin Covid-19 salgınını ciddiye almadığını vurgulayan, İzmir Tabip Odası 2016-2018 Dönem Genel Sekreteri Op. Dr. Ceyhun Balcı “Okullar erken açılıyor, sınavlar ertelenmeliydi ya da kısıtlamalar gerekmediği kadar hızla sonlandırılıyor türünden haklı görüşler belirten bir örgütün sıcakta ve salgında seçim ısrarı anlaşılır gibi değildir.” dedi.

İzmir Tabip Odası 2016-2018 Dönem Genel Sekreteri Op. Dr. Ceyhun Balcı şunları kaydetti:

“Bu yazı daha çok hekim kamuoyunu ilgilendirse de hekim olmayanlar için de ilginç bilgiler sunabilir.

Bilindiği gibi 6 aydır kürsel salgın ortamında yaşıyoruz. Yönetenlerimize eşlik eden pek çok kişi içselleştirmekte güçlük çekse de salgın sonrasında farklı bir yaşam ve dünya bekliyor bizleri.

Bu dönemde bilimsel toplantı ve kongre gibi etkinlikler de biçim değiştirdi. Uçaklara, teknelere ve başka taşıt araçlarına doluşarak bir yerlere gidip hem dinlence hem bilimsel etkinlik yapma (kötü) alışkanlığı geride bırakıldı.

Önümüzdeki yıllarda insanları kitlesel olarak bir araya getiren aklımıza gelebilecek her türden etkinlik salgının biçimlendirdiği yeni koşullarda gözden geçirilecek.

Türk Tabipleri Birliği ve dolayısı ile de tabip odaları yaz sıcağında ve koronavirüs salgını ortamında yeni dönem yöneticilerini seçme amaçlı süreci başlattı. İleri sürüldüğü gibi bir yasal zorunluluk olmadığının altını çizmekle başlayalım.

Diğer yandan TTB ve tabip odalarının üç önemli başlık altında toplanabilecek işlev ve görevlerinden birisinin “toplum sağlığını korumak ve geliştirmek” olduğuna vurgu yapalım.

Korona salgını boyunca bu önemli görevi yerine getirme adına davrandığını izlediğimiz bir örgütün, üyelerinin ve bununla bağlantılı olarak toplumun sağlığını tehlikeye atan tutum içinde oluşuna şaşırdığımı eklemeliyim.

Üyesi olduğum İzmir Tabip Odası’nın şu andaki yönetiminin Covid-19 salgınını ciddiye almadığını yazmak zorunda kaldığım için üzgünüm.

Nedeni aşağıdaki bağlantılarda yer alan görsellerde bulabilirsiniz. Okullar erken açılıyor, sınavlar ertelenmeliydi ya da kısıtlamalar gerekmediği kadar hızla sonlandırılıyor türünden haklı görüşler belirten bir örgütün sıcakta ve salgında seçim ısrarı anlaşılır gibi değildir.

http://www.izmirtabip.org.tr/news/4731

http://www.izmirtabip.org.tr/news/4730

http://www.izmirtabip.org.tr/news/4728

Ziyaret edilen yerler belediyeler. Ziyaretçiler ise hekimler. Birisi dışında ziyaretlerde maske takılmasına gerek görülmemiş. Sosyal mesafeyi hiç sormayın! Maske takılan ziyarette ziyaret edilen başkan hekim. Yüksek olasılıkla onun (yerinde) isteğiyle maske takılmış olmalı.

Bu görsellere yansıyan önemli yanlışlığa ilişkin olarak Oda yönetimine bağlantıdaki başvuruyu yaptım.

Bir kaç haftadır Oda yönetimine bu uygunsuz koşullarda seçim yapma ısrarından vazgeçme çağrısı yapmıştık. Oda yönetiminin Covid-19 konusuna yaklaşımını yansıtan görselleri görünce seçim konusundaki anlam veremediğimiz ısrara şaşırmaktan vazgeçtim.”

 

 

İzmir Tabip Odası 2016-2018 Dönem Genel Sekreteri 

Etiketler
Tabip Odası şeçimleri