Türk Sağlık-Sen: Sağlık çalışanları, çocuklarından da fedakarlıkta bulunamaz

Türk Sağlık-Sen tam kapanma sürecinde kreşlerin kapanmasının sağlık çalışanlarını mağdur edeceğini belirterek, “Tam kapanmaya geçileceği dönemde sağlık çalışanı ailelerin çocuklarının ne olacağına dair kamu yöneticilerinin ne yazık ki en ufak bir derdi olmaması kabul edilebilir değildir.” dedi.

Türkiye, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanmaya gidiyor. Tam kapanma sürecinde kreşlerin kapanması ise sağlık çalışanlarını mağdur edecek.

Bu konu ile ilgili tepki gösteren Türk Sağlık-Sen şu açıklamalarda bulundu:

“Salgınla kahramanca mücadele eden sağlık çalışanlarından sürekli fedakarlık beklenmektedir.

Bu fedakârlığa çocuklarının ve bebeklerinin eklenmesi ise tahammül boyutları aşmış, vicdanlar yaralanmıştır. 

Tam kapanmaya geçileceği dönemde sağlık çalışanı ailelerin çocuklarının ne olacağına dair kamu yöneticilerinin ne yazık ki en ufak bir derdi olmaması kabul edilebilir değildir. 

Defalarca dikkat çekmemize ve başvurular yapmamıza rağmen anne sağlık çalışanları için idari izin planlaması yapılmamaktadır. Süt izninde olanlara bile izin verilmeyerek bebekler dahi düşünülmemektedir. 

Soruyoruz;

Kreşler kapalı, sağlık çalışanı anneler ne yapacaklar?

Çocuklarını, bebeklerini evde tek başına bırakmaktansa her gün görev yaptıkları sağlık kurumlarına mı getirecekler?

Bir salgın döneminde öncelikli olarak düşünülmesi gereken sağlık çalışanları iken aşı harici hiçbir uygulamada sağlık çalışanlarını  düşünmemek ve sürekli olarak kısıtlama ve engellere maruz bırakmakla bir yere varılamaz.

Herkese izin size yok. Herkes çocuğuyla eve kapansın, sizin çocuklarınız  ne yaparsanız yapın demekle olmaz.

Çözüm üretmek için kamu idaresi gereğini yapmalıdır. Sağlık çalışanı eşlerin her gün birinin evde kalacak şekilde bir çalışma düzeni olmalı, 10 yaş altı çocuğu olan anne sağlık çalışanlarının çocukların mağdur olmaması için mesai planlaması yapılmalıdır.

Sağlık Bakanlığı salgınla mücadele eden kahraman sağlık çalışanlarının en azından çocuklarını düşünerek bir yol açmalı, çare bulmalıdır.”

 

 

Etiketler
sağlık çalışanlarının çocukları
kreşler
tam kapanma
türk sağlık-sen