Akdeniz Tıp öğrencileri seslerini duyurmak istiyor! ‘Nitelikli eğitimden mahrumuz’

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri "Nitelikli eğitimden mahrumuz. Ayrıca mağdur edilmek istemiyoruz. Pandeminin faturası öğrencilere kesilemez." diyerek sosyal medyada “#Akdeniztipadaletistiyor”, “#akdeniztipmağdur” etiketleriyle seslerini duyurmaya çalışıyor.

 Nitelikli eğitimden mahrum kaldıklarını vurgulayan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri şu açıklamalarda bulundu:

“Sesimizi duyuramıyoruz, lütfen siz duyun! Akdeniz Tıp öğrencileri olarak size komite-sınav sistemimizdeki zorlukların öğrenciyi nasıl yıprattığından bahsedelim

1-Ayda 100 saatten fazla ders gördük, göreceğiz. Ders programımız haftalık 40 saat. Bu kadar yoğun ders programına sahip üç dört okuldan biriyiz. Öğrenemiyoruz sadece ezberliyoruz. Buna rağmen hiçbir şeyi yetiştiremiyoruz. Bütün sene içindeki teorik programın yaklaşık 5 aya sıkıştırılmasından bahsediyoruz. Bunun öğrenci için özellikle tıp gibi zor bir bölümde verimli belli. Fakültemize de bu konuda sesimizi duyuramıyoruz.

2- Dersleri yetiştiremeyeceğimiz bir program verildi ve tam tersi mantığı olan baraj uygulamasıyla bütün konuları bilmemiz isteniyor. Her dersin ayrı barajı var, sınavdaki yanlış sayımız üzerinden yüksek derecede doğru sayımız siliniyor. Sınavlarımızın zor olması üzerine böyle bir baraj sistemi özellikle online dönemde öğrenciyi çok zorluyor.

3- Dışarıdan kendimizi telefona kaydedip, mobil olmayan cihazla sınava girmemiz isteniyor. Alt yapı, internet, elektrik sorunlarını bizim halletmemiz bekleniyor. Bu konu online sisteme geçilmesiyle birlikte çok tartışıldı ve KVKK'nın resmi gazetede yayınladığı kararla rızamız olmadan kameranın yasak olduğu belirtildi. Barolar da rıza olmadan bu şekilde sınava girilmesinin yasa dışı olduğunu söyledi.

Herkes zor durumda farkındayız ancak pandeminin sorumlusu bizmişiz gibi bütün sorunların bedelini ödemek istemiyoruz!”

tıp fakültesi öğrencisi

 

Etiketler
akdeniz üniversitesi tıp fakültesi öğrencileri
niteliksiz eğitim