Alanya eğitim ve araştırma hastanesi’nde mobing iddiası

Başhekim Prof.Dr. Hüseyin Lakadamyalı’nın sağlık çalışanlarına, mobing yaptığı iddia ediliyor.

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlık çalışanlarına Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı tarafından mobing yapıldığı hekimlerin ve sağlık çalışanlarının görüşme taleplerini yerine getirmediği, hakkını arayan çalışanlara soruşturma açıp ceza verdiği ya da ceza vermekle tehdit ettiği ve istişare etmeden keyfi kararlar aldığı iddia edilmekte.

Pandemi dönemi içerisinde tedavi sürecinde en önemli klinikler olan Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon ve Anestezi Klinikleri hekimlerine mobing yaptığı ve bu klinik hekimlerinin istifa ettiği ve çalışan hekimlerin mobinge karşı mektup gibi istifa dilekçesi vererek istifa ettiği basına yansıyan konular arasında yer alıyor.

Kovid servisinde dışarıdan getirilen güzellik uzmanı tarafından ücretli işlem yapıldığına, hastaneye ait malzemeleri kullanarak menfaat elde edildiğine ait video ve fotoğraf görüntülerinin idareye verilmesine rağmen işlem yapılmadığı, konunun basına yansımasının ardından soruşturma açıldığı ve konuyu ihbar eden çalışanların tehdit edildiği, görev yerlerinin değiştirildiği ve soruşturma açılarak ceza verildiği gelen iddialar arasında.

Mobinge uğrayan çalışanların hastane yöneticileri hakkında adliyeye giderek suç duyurusunda bulundukları ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğüne şikayet dilekçesi vermesinin üzerine müdürlüğün konu hakkında soruşturma açtığı belirtiliyor.

Medyaya yansıyan, ’10 tonluk oksijen tankının ortadan kaybolduğu’ iddiası, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı  tarafından  yalanlamadığı ve konudan haberdar olduğunu açıkça ifade ettiği iddialar arasında yer almakta.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğünün inceleme başlattığı ve Sağlık Bakanlığının da Müfettiş görevlendirerek soruşturmayı devraldığı ve incelemenin bakanlık tarafından yapıldığı, hastane yönetim toplantılarının yapılmadığı, idari ekibin kendi aralarında iletişim sorunu olduğu, hastane Başhekiminin birkaç kişi ile karar verip uyguladığı, ekibin tamamını toplamadığı da iddia ediliyor.

2018 yılı sonunda Alaaddin Keykubat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Profesörlük unvanı alan Lakadamyalı’nın, yeterli akademik puan şartını karşılamamasına rağmen profesör unvanı aldığı iddia ediliyor.Ayrıca Söz konusu iddianın Cimer’e şikayet edildiği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

 

KAMUDAN AJANS