Ameliyat öncesi kemoterapi, kolon kanserinin nüksetme riskini azaltıyor

Son zamanlarda yapılan bir çalışmanın sonuçları, kolon kanseri ameliyatından önce kemoterapi almanın potansiyel faydalarını gösterdi

İngiltere, Danimarka ve İsveç'teki 85 hastaneden 1.053 kolon kanseri hastası, Birmingham Üniversitesi ve Leeds Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından yönetilen ve 19 Ocak'ta Journal of Clinical Oncology'de yayınlanan emsal değerlendirme çalışmasına dahil edildi.

Araştırma, kolon kanseri hastalarının ameliyattan sonra değil de önce kemoterapi alan hastaların, 2 yıl içinde kanserin nüksetme ihtimalinde %28'lik bir düşüş gördüklerini gösterdi .

Çalışmanın amacı , ameliyattan önce 6 haftalık kemoterapi vermenin, lokal olarak ilerlemiş ancak ameliyat edilebilir kolon kanseri olan hastalarda nüks riskini güvenli bir şekilde azaltıp azaltamayacağını belirlemekti.

Nüks ihtimalinin önemli ölçüde azaldı

Deneme için seçilen hastalar iki gruba ayrıldı. Bir grup ameliyattan önce 6 hafta kemoterapi aldı, ardından 18 hafta daha kemoterapi aldı. Diğer grup, ameliyatla başlayan ve ardından 24 haftalık kemoterapi ile standart tedaviyi aldı.

Sonraki iki yıl içinde yapılan takip değerlendirmelerinde, bilim adamları, ameliyattan önce kemoterapi alan hastaların, ameliyattan sonra tüm kemoterapiyi alanlara kıyasla kanserlerinin nüks ihtimalinin önemli ölçüde azaldığını buldular.

Araştırmanın sonuçları, seçilmiş ameliyat edilebilir kolon kanseri için kemoterapinin güvenli bir şekilde uygulanabileceğini ve sadece ameliyattan sonra verilen aynı kemoterapiye göre belirgin tümör evrelemesinde azalma ve daha iyi hastalık kontrolü ile sonuçlandığını gösterdi.

Bilim adamları, kolon kanseri hastalarına ameliyattan önce kemoterapi vermenin dünyadaki diğer sağlık sistemleri tarafından kolayca benimsenebileceğine inanıyor.

MEDİMAGAZİN

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.