Askıda Stetoskop kampanyası Dünya gazetesinde

Dünya gazetesinden Şeref Oğuz, Askıda Stetoskop kampanyasına değindi.

Sağlık çalışanları, hemşiresi, hasta bakıcısı, ambulans, destek birimleri ve doktorlar dahil, koronavirüs sürecinde ellerinden geleni yaptı ve salgınla mücadelede dünyaya örnek başarılar sergiledi. Bizlerin de sağlık sektörüne minnet beslememiz, onlar için bir şeyler yapmamız gerekmez mi?

Misal stetoskop… İntern olup stetoskopu olmayanlar var. Hani şu doktorların boynunda sürekli asılı duran beden dinleme cihazı. Yıllık ihtiyaç 15 bin civarında. Piyasa bir Alman firmanın hakimiyetinde ve fiyatları 800- 1200 lira arasında değişiyor.

Bir öğrencinin bunu vermesi zor. Üniversiteler tedarik etmiyor. Bazı hayırsever kurumlar, stetoskop alamayanlar için kampanya düzenledi bile: Askıda Stetoskop. Medikritik.com bunlardan biri…

Tıp fakültelerinde önlük giyme töreni yapıldığı gibi, kliniklere başlayan öğrenciler için acaba “Stetoskop Takma Töreni” düzenlense nasıl olur? Törene o fakültenin olduğu ilin tüm hekimleri davet edilse, genç kardeşlerine stetoskop hediye edip bunu bizzat kendileri boyunlarına taksalar? Alabilen var alamayan var. Meslek büyüğünden stetoskop alan öğrencinin bir ömür boyu yaşayacağı mutluluğu düşünün. Stetoskop teminine zenginlerimiz de katılabilir.

Genç tıbbiyeliler “Stetoskop alamıyoruz.” diyor. O halde sağlık ordumuzun bu taze kanlarına stetoskop temin için STK’lar kampanyalara destek verse nasıl olur? Neticede onların hastasıyız hepimiz.

ÇÖZÜM STETOSKOPTA YERLİ ÜRETİM

Salgın çıktı ve pek çok inovasyona imza attık. Solunum cihazından maskeye üretimi gerçekleştirdik. Benzer başarıyı, stetoskop gibi tıbbiyelinin sembol aracı, olmazsa olmazı için gösterebilir miyiz?

Yılda 15 bin ihtiyaç var ve bunu gerçekleştirecek üretim yeteneklerimiz fazlasıyla mevcut. Acaba kaç girişimcimiz, yerli stetoskop işine ilgi duyar? Cevaplarınızı bekliyorum.

 

Askıda Stetoskop bağışı için tıklayınız:

https://medikritik.com/askida-steteskop-bagis

 

 

KAYNAK: ŞEREF OĞUZ/DÜNYA GAZETESİ

Etiketler
askıda stetoskop