Diş hekimleri: Hasan Can Kaya özür dilemelidir

Hasan Can Kaya’nın “Konuşanlar" programının bir bölümünde diş hekimliği mesleğine "dandik meslek" demesi sosyal medyada tepkilere yol açtı. Birçok diş hekimi ve sosyal medya kullanıcısı bu olaya tepki gösterdi.

Diş hekimliğine ‘dandik meslek’ diyen Hasan Can Kaya’ya sosyal medyadan tekiler çığ gibi büyüyor. Birçok diş hekimi ve sosyal medya kullanıcısı bu duruma sessiz kalmayarak “Hasan Can Kaya özür dilemelidir.” sözleriyle tepkilerini ortaya koyuyor.

HEKİMLİK SIFATI KUTSALDIR

Genç Diş Hekimliği Derneği  Meslekleri aşağılayarak mizah yapmaya çalışan ve diş hekimliğine dandik kelimesini kullanan Hasan Can Kaya camiamıza bir özür borçludur. Hekimlik sıfatı kutsaldır, bu sıfatın önemini her zaman dile getireceğiz!” sözleriyle sosyal medyadan tepki gösterdi.

SAYGI DUYULAN BİR MESLEĞE DANDİK DENİLMEZ

 “Bu bir stand up gösterisi. Mizahtan anlamadığınız belli. “ diyen bir sosyal medya kullanıcısına diş hekiminin verdiği cevap ise şu şekilde “Stand up gösterisi olabilir. Ama saygı duyulan bir mesleğe dandik denilmez. Bizim takıldığımız nokta kelime oyunlarından ziyade mesleğimizin küçümsenmesi. Yapılan espriyi anlayacak düzeyde olmasak dişhekimi olamazdık.”

DİŞ HEKİMLİĞİNE DANDİK DİYEN DE KALKSIN KENDİ TEDAVİSİNİ KENDİSİ YAPSIN

Bir başka diş hekiminden gelen tepki ise şu şekilde: “Diş hekimliğine dandik diyen de kalksın kendi tedavisini kendisi yapsın bir zahmet. Böyle bir zamanda böyle mizah olmaz! Covid yüzünden meslektaşlarımızdan enfekte olanlar, vefat edenler oldu. Cidden buna gülüyor musunuz? Yazık.

GELEN TEPKİLERDEN BİRKAÇI ŞU ŞEKİLDE:

Etiketler
diş hekimliği
meslek
Hasan Can Kaya