Döner sermayelerde tavandan ödeme tekrar geliyor

Pandemi sonrası 3 ay tavanadan ek ödeme sisteminin Eylül ayında tekrar getirilmesi planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapan sağlık çalışanlarına pandemi başlangıcında yapılan düzenleme ile 3 ay tavandan ek ödeme imkanı getirilmişti. Bunun devam etmemesi ise eleştiri konusu oldu.

Vakaların tekrar yükselişe geçmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı ek ödemelerin tavandan olmasıyla ilgili tekrar harekete geçti. 

Medimagazin'in Sağlık Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre tavandan ek ödeme eylül ayından başlayarak tekrar yürülüğe girecek. Ek ödemeye yönelik usul ve esasların belirleneceği Yönetmeliğin ise eylül başına yetiştirilmesi hedefleniyor. Henüz Yönetmeliğe son şekli verilmedi. Tartışılan konu ise eylül ayında başlayacak tavan ek ödemelerinin ne kadar süreceği. Önceki uygulamada 3 ay boyunca verilen süre üzerinde şu an tartışma konusu.

Daha önceki uygulamada sadece Pandemi hastanelerinde görev yapanlara ek ödeme verilmiş, bazı yetkiler yerel sağlık yöneticilerine bırakılmış ve bu da sağlık çalışanları üzerinde adaletsizlik duygusu yandırmıştı. Yeni düzenlemede bu konuyla ilgili nelerin yapılacağı ise merak konusu.