Dr. Canan Dağdeviren’e ABD'den iki prestijli ödül

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Media Lab’da Conformable Decoders araştırma grubuna liderlik eden Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Canan Dağdeviren, ABD Ulusal Bilim Vakfı’nın (NSF) genç bilim insanlarına verdiği 5 yıllık Faculty Early Career Development Program (CAREER) Ödülü’ne ve 3M’in gelecek vadeden başarılı genç akademisyenlere verdiği Non-Tenured Faculty Ödülü’ne layık görüldü.

Canan Dağdeviren, Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden 2007 yılında mezun olduktan sonra 2009 yılında Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programında yüksek lisans derecesi aldı. University of Illinois’da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde 2014 yılında doktora derecesine sahip oldu. Doktora süresince fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine enjekte edilebilir ve deri üstüne giyilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yaptı.

2019 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olan Dr. Dağdeviren, çalışmalarını Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Media Lab’da sürdürmektedir.

 

Etiketler
Dr. Canan Dağdeviren
ABD
prestijli ödül