Filyasyon ekiplerinin isyanı: ‘Müdürler Whatsapp grubu kurmuş, VIP hastalara yönlendiriyorlar’

Filyasyon ekiplerinde görev yapan sağlık çalışanları tüm zorluklara rağmen görevlerini yapmaya devam ediyorlar. Ancak Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Ankara’nın Çankaya İlçesindeki bir filyasyon ekibinde görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen diş hekiminin iddiaları skandal nitelikte.

Diş hekiminin iddialarını haberleştiren İsmail Arı'ya göre; 

Çankaya bölgesindeki filyasyon ekibinde görev yapan sağlık çalışanı şunları söyledi:

VIP hasta meselesi de iyice çığırından çıktı. İlçe sağlık müdürleri arasında bir Whatsapp grubu kurulmuş ve oraya bakanlıklardaki, müdürlüklerdeki torpillilerin bilgisi atılıyor. Eski bir bakan yardımcısının 19 yaşındaki oğlu, bizlere ‘Sizi arayalı yarım saat oldu, benim ilacım nerede’ diye hesap sorabiliyor. Ayrıca, torpilli hastalar, bizleri arayarak iki günde bir test yapmamızı da istiyorlar.

 “Son zamanlarda vaka sayılarının artmasıyla iş yükümüzde de büyük oranda bir artış oldu. Bazı hastaneler filyasyon ekibinde görevlendiren sağlıkçıları geri çekti. Yani filyasyonda görevli sağlıkçılar, hastanede görevli oldukları birimlere geri döndü. Bizim bölgemizde de filyasyon ekiplerinin sayısında bir artış yok, aksine bu durumdan ötürü bir azalma var. Filyasyon ekiplerinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülük çalışanları görevlendiriliyor. Hatta emniyetin sivil araçları ve polis memurları da filyasyon ekiplerinde görevlendiriliyor” dedi.

”HEKİM BULUNMAYAN FİLYASYON EKİPLERİ VAR”

Ankara’nın Keçiören İlçesindeki filyasyon ekibinde görev yapan bir sağlık çalışanı “Hekim bulunmayan filyasyon ekipleri var. Normalde her filyasyon ekibinde bir hekim olurdu ama şimdi bir sağlık memuru veya hemşirenin ekip sorumlusu olduğu filyasyon ekipleri oluşturuldu. Filyasyon ekiplerinde çalışan arkadaşlarımız koronavirüse yakalandığı için de ekip sayıları azalmaya başladı. Daha önce kornonavirüse yakalanan öğretmen yokken artık öğretmenler de yakalanıyor. Yine okula giden çocukların da hastalandığını görüyoruz. Hastaneye artık durumu çok fazla ciddileşen hastaları yatırıyorlar. 80 – 90 yaşındaki bir sürü hastalığı olan yaşlıları dahi biz evde tedavi ediyoruz.” diye konuştu.

 

Etiketler
filyasyon ekipleri
VIP hasta
ilçe sağlık müdürleri
diş hekimleri