Hekime şiddet uygulamamak için araçta beklemiş

Tunceli'de kızını randevu alarak hastaneye muayene için getirdiğini ileri süren ve askeri personel olduğunu beyan eden kişi, hekime şiddet uygulamamak için araçta beklediğini yazılı olarak belirterek şikayette bulundu.

17 Mayıs tarihinde Tunceli Devlet Hastanesi'nde "pes artık" dedirten bir olay yaşandı. İddialara göre kimlik bilgilerini açık bir şekilde yazılı olarak SABİM’e beyan eden bir vatandaş, doktoru dövmekle tehdit ederek ilginç bir aymazlığa imza attı.

Hekimlerin hak arama mücadelesi nedeniyle eylemde olduğu 17 Mayıs tarihinde, iş bırakma eylemine katılmadığı halde 2 kulak burun boğaz uzmanı doktor şiddete uğramakla tehdit edildi.

Askeri personel olduğunu ileri süren ve görevi gereği hiçbir zaman "vatandaş ile görüşmemezlik" yapmadığını belirten bir vatandaş, Tunceli Devlet Hastanesi KBB Polikliniği'nde kızı için randevu aldığını ancak sağlık çalışanı eylemi nedeniyle muayene olamadığını ileri sürerek “içeri girip doktoru dövsem haklı mıyım haksız mıyım? Olay çıkarmamak için bekliyorum. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulamamak için araçta bekliyorum” beyanı tutanaklara geçti.

ıu

Yaşanan bu olay sonrasında hastane yönetiminin ya da Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü'nün konuyu Valilik aracılığıyla ilgili kuruma haber verip vermediği, tehdit edenin yanına kar kalıp kalmadığı ise merak konusu oldu.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.