Hekimler yeniden grevde

Sağlıkta şiddetin son bulması ve hekimlerin özlük haklarının düzenlenmesi amacı ile hekim sendikalarının iki günlük eylemi bugün başlıyor. Hekimler hastanelerde ve ağız ve diş sağlığı merkezlerinde hizmet vermeyecek.

Doktorlar özlük haklarının düzeltilmesi, sağlıkta şiddetle etkin mücadeleyi sağlayacak yasal düzenlemelerin yapılması için sağlık sendikaları bir kez daha iş bırakıyor. Bugün ve yarın ağız ve diş sağlığı merkezlerinde çalışan diş hekimleri, devlet hastanelerinde çalışan doktorlar iş bırakarak özlük hakları için mücadele yürütecek.

Diş Hekimleri Odası, Hekim-Sen, Hekimler Birliği ve Tabip-Sen öncülüğünde yapılacak eylemde çok sayıda hekim iş bırakıyor.

Kamu ve özel sektörde örgütlenmeye başlayan hekim sendikaları Mayıs ayı içinde 3 kez iş bırakma eylemi kararı aldı. İlk eylem 5-6 Mayıs’ta iki günlük iş bırakma eylemi yapan sendikalar ikinci eylemi bugün ve yarın gerçekleştiriyor. Üçüncü eylem ise önümüzdeki hafta 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Bugün başlayacan eylemde sadece doktorlar değil diş hekimleri de iş bırakacak.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.