İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi sınavları yüz yüze yapacağını duyurdu: Öğrenciler mağdur

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dersleri uzaktan eğitim yapıp, sınavları yüz yüze yapacağını açıkladı. Öğrenciler bu karara itiraz ederek mağduriyetlerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri bu kararın onları mağdur edeceğini belirterek sosyal medyada ‘İnönüTıpMağdur’ etiketiyle tepkilerini ortaya koyuyor.

"Kendi sağlığımızı ve ailemizin sağlığını riske atmak istemiyoruz." diyerek mağduriyetlerini dile getiren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri şu açıklamalarda bulundu:

“İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri olarak uzaktan devam ettiğimiz eğitimimizde kurul 1 ve kurul 2 sınavlarının 14 Aralık 2020 tarihinde yüz yüze ve iki sınav birleşik olarak tek oturumda yapılmasının bizlerin sağlığını gözetip bir kolaylık olarak sunulmasını yanlış bulmaktayız.

Vaka sayılarının her geçen gün yükseldiği, tedbirlerin yeniden artırıldığı bir dönemde farklı şehirlerden onlarca öğrencinin, birçoğu evinde risk grubundaki yakınlarıyla yaşarken; sınava yüz yüze girmesinin büyük bir risk olduğunu; bununla birlikte zaten zor olan kurul sınavlarına tek oturumda girecek olmamızın da hepimiz için dezavantaj oluşturacağını düşünüyoruz.

Biz de üniversitemiz bünyesindeki diğer tüm fakülteler ve ülke genelindeki birçok tıp fakültesinde olduğu gibi sınavlarımızın online ve ayrı olarak gerçekleştirilmesini talep ediyor, dekanlığımızın da hem bizleri hem de sağlımızı düşünerek bu yönde karar vereceğine inanıyoruz.”

İnönü tıp fakültesi

 

İNÖNÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN GELEN BİRKAÇ TEPKİ:

 

Etiketler
inönü üniversitesi tıp fakültesi
inönü tıp öğrencileri mağdur
yüz yüze sınav