İstanbul Eczacılar Kooperatifi'nden Eczacılık Günü kutlaması

İstanbul Eczacılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Yücel, Eczacılık Günü'nü kutladı.

Yücel, pandemi sürecinde hayatını kaybeden eczacıları da anarak şu ifadelerde bulundu:

"2020 Mart ayından bu yana olukça sıkıntılı ve sınırlamalı günler geçiriyoruz. Covid-19 salgını nedeniyle tüm sağlık çalışanları önemli görevler üstlendi. Eczacı meslektaşlarımız da bu süreçte salgın sonucu hastane ve sağlık merkezlerine gidemeyen tüm hastalara gönüllü danışmanlık ve sağlık hizmeti sunmayı sürdürdüler. Pandemi süreci eczane ve eczacılarımızın 1.Basamak Sağlık Hizmet Sunucusu olduğunu ve danışmanlık rolünü bir kez daha kanıtladı.

Eczacı kooperatiflerimiz de bu dönemde eczacılarımızın öncelikle eczanelerinde steril bir ortamın sağlanması ve gerekli koruyucu malzemeleri temin ederek en az bulaş tehlikesi ile danışmanlık ve sağlık hizmetini eksiksiz yerine getirmesi için 24 saat kesintisiz ilaç temin ve dağıtım görevlerini yaparak eczacılarımızın yanında oldular.

Eczacılarımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederken bu süreçte kaybettiğimiz eczacı meslektaşlarımızIa sağlık çalışanlarımızı saygıyla anıyoruz. Mesleki ve ekonomik sorunlarımızın çözüldüğü, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın daha da etkin olduğu salgınsız ve sağlıklı günlerde 14 Mayıs Eczacılık  Günü'nü kutlamayı diliyor ve bekliyoruz."

Etiketler
eczacılık günü
Eczacılar kooperatifi