Kaymakam skandalı: Eczane çalışanlarına ceza kesti

Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, koronavirüs denetimi yaptığı sırada bir eczaneye girdi. O anda çay içmekte olan eczane çalışanlarına, maske ve mesafe kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle ceza kesildi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, vakaların yayılımında sağlık çalaışanlarını suçlamış "Normalde sağlıkçılarımızın bize götürdüğü yük olmasaydı bugün belki de geri dönüşü konuşuyor olacaktık. Bu gerçekten zor oldu. Misafirhanede onları misafir ettik. Onlardan ücret almadık. Yemek ücreti de almadık" demişti. Bu sözleri tepki doğuran Bektaş, daha sonra 2 kez özür dilemişti.

Buna benzer bir skandal da bu kez Kaymakamdan geldi. Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) ile mücadele kapsamında Zonguldak Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, denetim yapmak üzere bölgedeki esnafları teftiş etti. Çorumluoğlu'nun ziyaretleri sırasında girdiği bir eczanede,  3 eczane çalışanına kuralları ihlal ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uygulandı. Eczane çalışanları duruma itiraz etse de kaymakam "Biz tutanağımızı tutalım, siz itirazınızı yaparsınız.” diye konuştu.

Kaymakamın yanında getirdiği kameramanın çektiği görüntüler daha sonra, sosyal medya üzerinde tepki topladı.

Konuyla ilgili Türk Eczacılar Birliği sosyal medya hesabından da açıklama yapıldı. Açıklamada "Pandeminin başlarında gerçekleşen olayla ilgili olarak Zonguldak Eczacı Odamız gerekli girişimlerde bulunmuştur. Sağlık çalışanlarının pandemi döneminde morale ihtiyacı vardır bu tür üzücü olayların tekrarının yaşanmamasını temenni ediyoruz." denildi.

 

Etiketler
Kaymakam
Eczane çalışanları
koronavirüs denetimi