Mercedes-Benz’de 1000 işçiye toplu aşılama yapıldı

Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Mercedes-Benz fabrikasında çalışan 1000 işçiye COVID-19 aşısı yapıldı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz bu uygulamanın hem üretimin devam ettirilmesi hem de hastanelere yığılmanın önlenmesi açısından verimli olduğunu söyledi. Aşı kararsızlığı içerisinde olan kişileri de ikna ettikleri uygulamanın tüm fabrikalara örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Mercedes-Benz fabrikası iş yeri hekimlerinin daveti üzerine Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından COVID-19 Pandemisi ile mücadele kapsamında fabrikada aşılama yapıldı. Fabrikaya gelen ekipleri tesisin spor salonuna aşı istasyonları kurarak yaklaşık 1000 işçinin COVID-19 aşısını yaptı. Aynı yerde kayıt ve aşılama işlemlerini bitiren işçiler BionTech ve SinoVac aşıları arasında seçim yapabiliyor. Acil müdahale ünitesinin ve ambulansın hazırda bulunduğu çalışmada işçiler hastaneye gitmeden ve iş gücü kaybı yaşamadan COVID-19 aşılarını yaptırabiliyor.

t

"HEDEFLEDİĞİMİZ SAYIYI GEÇECEĞİZ"

Mercedes-Benz fabrikasının işyeri hekimi olan Dr. Semih Okumuş, aşı olmamış 1000 çalışanının gün içerisinde ekipler tarafından aşılanmasını hedeflediklerini fakat durumun gün içerisinde bu sayıyı geçecek gibi göründüğünü açıkladı. İlçe Sağlık Müdürlüğünün kendilerine çok destek verdiğini vurgulayan Okumuş “Burada yapılan aşı çalışmasının birçok şirkete örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Umarım devamı da gelir ve hepimiz için hayırlı olur” dedi.

vbb

Aşılama sırasında uygulama alanında bulunan Esenyurt İlçe Sağlık Müdürü Dr. Oktay Dokuz medikritik.com’a açıklamalarda bulundu.

Bütün çalışanlarımızı yerinde ve konforlu bir şekilde aşıladıklarını söyleyen Dokuz, hem iş gücü kaybını engellediklerini hem de hastanelere yığılmayı önlediklerini aktardı. “Aşı kararsızlığı içerisinde olan kişileri de ikna ediyoruz. Pandemide aşılama kampanyamızda yol kat etmiş oluyoruz. Diğer firmalara da örnek olması açısından kıymetli görüyorum. Başka yerlerde de yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” diyen Sağlık Müdürü herkesi aşı olmaya davet etti.

edfıoljl