Serdar Savaş'ın iddiası canlı yayında çürütüldü

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısına yönelik Serdar Savaş, Bakan Koca’nın ve Bilim Kurulu üyelerinin, Biontech aşısı olduğuna dair asılsız iddialarda bulundu. Dün akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin canlı yayında Çin’den gelen CoronaVac aşısını olmaları ise bu iddiayı yalanladı.

Serdar Savaş, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı yönelik sosyal medya hesabından Bakan Koca’nın ve Bilim Kurulu üyelerinin, Biontech aşısı olduğuna dair asılsız iddialarda bulundu.

Savaş, sosyal medya hesabından şu sözleri paylaştı:

“Bilim Kurulu toplantısının görüntülü kayıtlarında çok kalabalık bir odada, bakan ve herkesin maskesiz, burun buruna muhabbet ettiğini görüyoruz. Korkmuyorlar mı? Hayır. Neden? Çünkü Biontech aşısı oldular. Ya millet? Milletin neresine ne yapılacağını RTE’nin müteahhitleri bilir.

O İDDİALAR CANLI YAYINDA YALANLANDI

Dün akşam gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Koca, kameralar karşısına geçerek koronavirüs aşısına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Daha sonra Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyeleri Ankara Şehir Hastanesi’ne geçerek canlı yayında koronavirüs aşısı oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerinin canlı yayında Çin’den gelen CoronaVac aşısını olmaları ise Serdar Savaş’ın iddialarını yalanladı

“HERKESİN DE MUTLAKA AŞI OLMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZMEK İSTİYORUM”

Bakan Koca, aşı olduktan sonra “Aşılama programının milletimize hayır getirmesini umuyorum. Aşının dünyada başlamasıyla birlikte bu ışığı görmüştük birlikte. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum. Milletimize, memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin de mutlaka aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu hastalıktan korunmanın en büyük yollarından biri aşı. Aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

 

 

Etiketler
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
bilim kurulu üyeleri
serdar savaş
BioNTech
CoronaVac