Uzlaşma kararı: 3000 TL değerinde köpek maması ve bir gün triyajda durma

Acil serviste sıra beklemeden ve triyaja girmeden muayene olmak için olay çıkaran şahsa 3000 TL'lik köpek maması alma ve bir gün boyunca triyaj hizmeti veren alanda kalma cezası verildi.

Çanakkale Biga Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz aylarda hakkında Beyaz Kod verilen kişiye ibretlik ceza geldi. 

Geçtiğimiz aylarda Biga Devlet Hastanesi Acil Servis’te görev yapmakta olan Dr. Onur EREN acil hastalarını triyaj önceliğine göre muayene ve tedavi ettiği sırada, sıra beklemeden içeri girmek isteyen bir hasta tarafından sözlü şiddete uğradı. Dr. Eren trafik kazası ve göğüs ağrısı gibi acil öncelikli şikayetleri olan hastalarının işlemlerini yaptığı sırada, bir hasta sıra beklemeden içeri girerek muayene olmak istediğini belirtti. Bunun üzerine doktor tarafından kendisine triyaj önceliklendirmesi anlatılarak sırasını beklemesi gerektiği belirtilen hasta, muayene kağıdını yırtarak muayene odasından çıkarken “Bu doktorları boşuna dövmüyorlar, hak ediyorsunuz.” şeklinde ithamlarda bulunmaya başladı. 

Jjk

“Doktorları boşuna dövmüyorlar, hak ediyorsunuz!” Sözüne İbretlik ceza

Hastanın bu sözlü saldırısına karşı Beyaz Kod uygulamasını başlatan Dr. Eren’in işleminin ardından yasal süreç başladı. Sürecin sonunda mahkeme, verilecek ceza için ara buluculuk teklif etti. Teklif üzerine sözlü şiddet uygulayan hastadan köpek maması ve Acil Servis’te triyaj bölümünde bir gün hizmet verme cezası talep eden Dr. Onur EREN’in talebi kabul edildi. 

Şiddet faili hastaya 3000 TL değerinde köpek maması alma ve bir gün boyunca Acil Servis’te triyaj bölümünde gözlem yaparak triyaj önceliği olan hastaları izleme cezası verildi. Sokak hayvanlarına da yararlı olacak bu ceza, giderek yaygınlaşan sağlıkta şiddet olayları adına ders niteliğinde.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.