80 bin anestezi teknikeri atama bekliyor! 2021 yılı için en az 5 bin atama çağrısı

Üniversitelerin anestezi teknikeri bölümünden mezun olan 80 bin kişi kadro bekliyor. Anestezi teknikerleri 2021 yılı için en az 5 bin atama yapılması çağrısında bulundu.

Anestezi Platformu Temsilcisi Oğuz Salih Karayel, yıllardır kamu hastanelerine düşük alımlar yapıldığını belirterek, şunları söyledi: “Büyük umutlarla ve severek okuduğumuz anestezi bölümüne düşük sayıda kadrolar verilmesi bizleri mağdur etmektedir. KPSS'den aldığımız yüksek puanlara rağmen atanamamaktayız. Bakanlığın geçen aylarda yaptığı 12 bin kişilik atamasında bölümümüze ayrılan kontenjan sadece 415 kişidir. Salgında ameliyathanede, yoğun bakımda, mavi kodda, filyasyonda, aşılamada çalışan meslektaşlarımızın yanında olmak istiyoruz. Bu süreçte en çok bizlere ihtiyaç var çünkü hayati ve önem arz eden alanlarda kritik müdahaleleri anestezi teknikerleri yapar. 2021'de salgınla etkin mücadele için 5 bin kadro verilmesini istiyoruz. Mağduriyetimiz yeterli istihdam ile son bulsun.”

'SAHADA OLMAK İSTİYORUZ'

Anestezi teknikerleri, sosyal medyadan da seslerini duyurmaya çalışıyor. Hazırlanan videolarla, kadro taleplerini dile getiren anestezi teknikerleri şu görüşleri dile getirdi:

Bizler yıllardır hastanelerde bakanlık tarafından yetersiz kadro açılması nedeniyle göz ardı edilmekteyiz. Bu mağduriyeti sosyal medya üzerinden duyurmak zorunda bırakılıyoruz. Bu sese kulak verin!

Salgın döneminde sağlık ordusuna destek vermek istiyoruz aldığımız 80 üstü KPSS puanlarıyla evde oturmak istemiyoruz.

Çoğu meslektaşım ya işsiz ya da özel sektörde düşük ücretle çalışıyor. Biz anestezi teknikerleri etkin şekilde görev almalıyız. Meslektaşlarımızı evde değil sahada görmek istiyoruz.

Salgın dönemi bize eğitimimizin ne kadar önemli olduğunu gösterdi, yapılacak atamalar sağlık çalışanları için de destek olacaktır.

'TECRÜBE İÇİN OLANAK SAĞLANMIYOR'

Bugün bizlerin istihdam oranına bakınca mezun sayısının altında rakamlar var. Yıllık alımlarda 500'ü bulmayan kontenjan açılıyor. Bu alanda mezun olan kişiler başka sektörlerde çalışmak zorunda kalıyor. Tecrübe koşulu öne sürüyor ama bunun için olanak sağlanmıyor. Bundan sonraki mezunlar için de düzenleme yapılmalı, istihdam edilebilecek kişi kadar mezun verilmelidir.

 

 

 

 

AYDINLIK

 

Etiketler
Anestezi teknikerleri
atama