Art Ankara’ya sağlıkçı ressamlar damga vurdu

Başkent bu yıl 7.si düzenlenen Art Ankara Uluslararası Çağdaş Sanatlar Fuarına ev sahipliği yapıyor.

Fuarda birçok ressam, heykeltıraş ve sanatçının eserleri sergilenmekle beraber bunlardan en dikkat çekeni hiç kuşkusuz Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sanat Atölye’sinin eserleri oldu. Amatör ruhla çalışılmış profesyonelliğe yakın eserler büyük ilgi gördü. Biz de sağlıkçı sanatçılarla kısa bir sohbet imkanı bulduk. Atölye ressamlarından Doç. Dr. Erdal Reşit Yılmaz pandemi sürecinde hastanede geçirilen sürenin artması ile sanatın hastaneyle buluşmasının gerekliliğini vurgularken fuara katılma süreçlerini de şöyle aktardı:

“Bizler Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin doktorları, hemşireleri, teknikerleri, memurları, laborantları sağlık çalışanlarıyız. Pandemi başladığı zaman hastaneden çıkmamız zorlaştığı için, sanatla uğraşan arkadaşlarımız ile bir araya gelip hastane yönetiminden bize atölye olarak kullanabileceğimiz bir yer vermelerini talep ettik. Tahsis edilen alanı bir resim-heykel atölyesine dönüştürdük. Mesai dışı saatlerde, öğle aralarımızda buraya gelip resimler yapıyor, çeşitli üretim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu, sağlık tesislerinde Türkiye’de bir ilk olduğu için Ankara çapında yoğun ses getirmeye başladı. Ankara’da yaşayan, resimle ilgilenen Hasan Pekmezci, Aslan Başpınar gibi hocalar gelip gördüler; şaşkınlıklarını ve beğenilerini ifade ettiler. Bizlere de gönüllü eğitmenlik yapmayı teklif ettiler. Sonrasında sergiyi düzenleyen buranın organizatör ekibi atölyemizde eserlerimizi incelediler, beğenilerini sunup bizi fuara davet ettiler. Böylelikle de eserlerimizi burada sunmuş olduk.”

Yılmaz, bundan sonraki hedeflerinin böyle bir uygulamanın Türkiye’nin her yerindeki hastanelere yayılması olduğunu; sanatın hem hastalar hem de sağlık çalışanları üzerinde iyileştirici bir etkisi bulunduğunu, bilhassa yoğun pandemi koşullarında sağlık çalışanlarının bu etkiye ihtiyacı bulunduğunu vurguladı.

 

Haber: Nihan Uçar

Etiketler
ressam
sağlık çalışanları
Art Ankara
sağlıkçı ressamlar