Bilkent Üniversitesi sınavları yüz yüze yapacağını açıkladı! Öğrenciler bu karara itiraz etti

Bilkent Üniversitesi, sınavların yüz yüze olacağını açıkladıktan sonra öğrenciler ‘BilkentCoronaYayıyor’ etiketiyle sesini duyurmaya çalışıyor.

Bilkent Üniversitesi sınavların yüz yüze olacağını duyurdu. Öğrenciler ise bu karar itiraz ederek sosyal medyada seslerini duyurmaya çalıştı.

Bilkent üniversitesi

FİZİKSEL VE MENTAL AÇIDAN SAĞLIKLI BİR EĞİTİM İSTİYORUZ

Bilkent Üniversitesi öğrencileri  “Bu kadar fazla vaka verilirken kendimizi ve ailemizi sınavlar ve uygulamalı dersler uğruna tehlikenin kucağına atıp sağlığımızı riske atmak istemiyoruz. Her sınav, laboratuvar çıkışı acaba diye düşünmek yerine fiziksel ve mental açıdan sağlıklı bir eğitim istiyoruz.” diyor.

Bilkent Üniversitesi öğrencileri “2547 sayılı YÖK kanuna göre üniversiteler öğrencilerinin sağlığını korumakla ve gerekli önlemleri almakla yükümlüdür!” sözlerinin altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:

“18.11.2020 tarihli İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 20 yaş altının hafta içi 13.00-16.00 haricinde sokağa çıkması yasaklandı.

Bilkent Üniversitesi, yüz yüze sınavı olan 20 yaş altı öğrencilerini, özel izin çıkartarak sokağa çıkma yasağından muaf edecek.

Yüz yüze sınavları olan İngilizce hazırlık öğrencilerinin, 24 saat içinde Ankara'ya gelmeleri istendi.

Gelemeyecek öğrencilere, eğitimlerini dondurmaları tavsiye edildi. Bilkent yönetmeliği gereğince, eğitimlerini donduran öğrenciler normal eğitim ücretinin yarısını ödüyor.

Bilkent, 7-15 Kasım tarihlerinde yüz yüze vize sınavları yaptı. Sınav öncesi ateş ölçümü yapılmadı. Bilkent'in resmi raporuna göre sınavlar başladıktan sonra 7 gün içinde, kampüsteki yeni vaka sayısı %140, hasta öğrenci sayısı ise %210 arttı.

2547 sayılı YÖK kanununun 47. maddesine göre, "Yüksek öğretim kurumları, [...] öğrencilerin beden ve ruh sağlığının korunması [...] için gerekli önlemleri almakla görevlidirler."

Bilkent öğrencilerinin sağlıklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.”

Bilkent üniversitesi

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BİRKAÇ PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE: 

 

Etiketler
Bilkent Üniversitesi
yüz yüze eğitim
yüz yüze sınav