Bir yoğun bakım hemşiresi anlatıyor: Hastam ölmek üzereyken son isteğini oğlunun yerine geçerek yerine getirdim

Bir yoğun bakım hemşiresi Covid-19 nedeniyle ölmek üzere olan hastasının son isteğini yerine getirmek için oğlu yerine geçti. Yoğun bakım hemşiresi “Bazen anne baba bazen evlat olmak lazım... Bazen de son nefesinde son istek...” dedi.

Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği’nin sosyal medya hesabından paylaştığı bu olay dikkat çekti. 

Yoğun bakım hemşiresi şöyle anlattı:

“Bir Covid hastamız vardı 88 yaşında ölmek üzereydi bilinç bulanıklığı başlamıştı. “Oğlum ne olur son kez oğlumu çağır göreyim!” dedi. Ağladı çok üzüldüm.

Oğlu kendi hastaneye yattıktan 1 gün sonra Covid-19’dan ölmüştü haberi yoktu. O kadar yürekten söyledi ki içim parçalanmıştı. Oğlunu kaybettiğini gizlemiştik.

Gittim yanına tamam teyze oğlun geliyor ama tulum, maske ile içeri alacağım dedim. İyice durumu kötüleşmişti. Covid-19 kıyafetlerini giydim. Arkadaşla içeri girdik beni oğlu olarak tanıttı. Oğlu gibi yanına yaklaştım “Anne ben geldim.” dedim.

”Oğlum” dedi o ağladı ben ağladım. Asla seni bırakmayacağım dedi. İyice kötüleşti. Ellerini tuttum “Seni hiç yalnız bırakmayacağım.” dedim. 5 dakika sonra solunum arrest oldu ve vefat etti.

Yüzündeki huzuru gördüm. Çok üzüldüm ama son isteği gerçekleşti. Ve eminin oğlu onu karşılamıştır. Bazen Anne baba bazen evlat olmak lazım... Bazen de son nefesinde son istek...”

Etiketler
yoğun bakım hemşiresi
covid-19 hastası