Diş hekimlerine tercih sözü verildi, peki ya kontenjanlar?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve diş hekimliği fakültelerinden mezunların uzmanlık eğitimi almak için yerleştirildiği Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS)’ta yaşanan çileler bitmiyor. Sınavda başarı göstererek barajı aşabilenlerin yalnızca %18’inin uzmanlık programına yerleşebileceği kontenjanın açıldığı sınavda bir mağduriyet de tercihlerde yaşanmıştı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve diş hekimliği fakültelerinden mezunların uzmanlık eğitimi almak için yerleştirildiği Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS), bu sene 29 Eylül 2019 tarihinde yapıldı. 4200 Diş hekiminin girdiği sınavın sonuçları 17 Ekim 2019 açıklandı.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte adaylar, tercih kılavuzunun açıklanmasını beklediler. ÖSYM'nin sessizliği konusunda CİMER'e yapılan başvurular sonrası gecikmenin sebebi olarak bir adayın hatalı gördüğü bir soruya dair "sorunun iptaline dair dava açması" öğrenildi. Hukuki sürecin başladığını kurumun kensinden değil CİMER'den öğrenene adaylar Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK)'a yaptıkları müracatta "konunun muhattabı olarak" ÖSYM gösterilerek TUK tarafından Bakanlık yolu kapatılmış oldu.

Muhattap bulamadıklarını belirten adaylar sosyal medyada da seslerini duyurarak gecikme ile ilgili bilgi alamadıklarını ve bir an evvel ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını beklediklerini ilan ettiler. Günlerce yapılan sosyal medya çalışmalarının etkisi ile 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Gününde ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün'den açıklama geldi.

Aygün'ün söylediğine göre tercihler 1 hafta içinde başlayacak. Sınav tarihinden 54, sonuçların açıklanmasının üzerinden 35 gün geçtikten sonra gelen açıklamada tarih konusunda bir netlik yok. ÖSYM Başkanının sözleri, tercihler konusunda adayları rahatlatmış olsa da konjentan sorunu ise hala devam ediyor. Tercihler başlasa bile adayların yalnızca beşte birinin yerleşebileceği bir sınavda mağduriyetin ne kadar giderildiği ise bir soru işareti.


ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün'ün, 22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Gününde adaylara müjde olarak paylaştığı mesaj

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.