Eczanelerde sosyal mesafeye dikkat

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle vatandaşların, eczanelere içerideki kişinin çıkmasını bekleyip girmeleri ve sosyal mesafeye uymaları gerektiğini söyledi.

Saydan, yaptığı açıklamada, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının her geçen gün arttığına, eczacıların da büyük risk altındaki meslek gruplarından biri olduğuna dikkati çekti. Türkiye'de Covid-19 nedeniyle ilk vefat eden kişinin de eczacı olduğunu kaydeden Saydan "Bu virüs yüzünden hayatını kaybeden meslektaş sayımız gittikçe artıyor. Eczanelerin çalışma ortamının güvenliğinin sağlanması ve insanların birbirine virüs bulaştırmaması için alınacak tedbirler önemli.” dedi.

Saydan, şu önerilerde bulundu:

 “Vatandaşlarımızın, eğer eczanede hasta varsa onun çıkmasını bekleyip öyle eczaneye girmeleri ve eczane içerisinde sosyal mesafeye uygun şekilde beklemeleri gerekiyor. Özelikle nöbetlerimizde, nöbet süresi boyunca kepenk arkasından hizmet verebiliriz, bu durum mevzuatımıza da uygun olup, özellikle salgının yoğun olduğu bölgelerdeki vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz."

 

 

Etiketler
eczane
sosyal mesafe
covid-19