Hemşireye yapılan onur kırıcı davranışa tepki: Sağlık çalışanları yalnız değildir

Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde görevli nöbetçi hemşirelerin alt katta bir hastanın düştüğü bilgisi üzerine o kata inmesinden dolayı hastane başhekimi hemşirelere, 'Ben salağım görev yerimi terk ettim' cezası verdi. Onur kırıcı bu davranış birçok sağlık çalışanının tepkisini çekti. Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) ise bu duruma sessiz kalmayarak sağlık çalışanlarının yalnız olmadığını vurgulayıp yaşanan bu skandal olayın hukuki açıdan takipçisi olacaklarını duyurdu.

İddiaya göre Antalya Kumluca Devlet Hastanesinin Başhekimi, hastaya müdahale etmek için alt kata inen hemşireyi yerinde göremeyince, hemşireden kâğıda 500 kere “Ben salağım görev yerimi terk ettim” yazmasını istedi. Bu onur zedeleyici davranışa tepkiler çığ gibi büyüdü.

sağlık çalışanları

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) ise bu duruma sessiz kalmayarak “Halkın sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayan sağlık çalışanı meslektaşımız nezdinde iddia edilen menfur olayın hukuki takipçisi olacağız.” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI YALNIZ DEĞİLDİR”

“Sağlık çalışanları yalnız değildir.” sözlerine vurgu yapan HEP-SEN basın bildirisi yayımlayarak şu ifadelere yer verdi:

13.12.2020 tarihinde Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde Başhekim tarafından nöbetçi hemşireye, hastanenin alt servisinde bir hastanın düştüğü bilgisi üzerine, söz konusu hemşirenin çalıştığı servisten ayrılıp o kata inmesinden dolayı ceza olarak bir kağıda beş yüz defa "Ben Salağım Görev Yerimi Terk Ettim." yazılması şeklindeki talimat verildiği iddiasını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız.”

“OLAYIN HUKUKİ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sağlık çalışanlarına karşı yapılan onur kırıcı davranış için soruşturma açılması gerektiğine dikkat çeken HEP-SEN “Olayın hukuki takipçisi olacağız.” diyerek şöyle noktaladı:

“Covid-19 salgınının en yoğun olduğu bu dönemde insanüstü bir çaba ile mesleğini icra eden çalışma arkadaşımıza karşı çalıştığı hastanenin Başhekimi tarafından yapıldığı iddia edilen; hukuka, ahlaka ve insan onuruna aykırı olan bu yaklaşımdan dolayı sürecin aydınlatılması adına soruşturma açılmasını talep etmekteyiz.

Halkın sağlığı için kendi sağlığını hiçe sayan sağlık çalışanı meslektaşımız nezdinde iddia edilen menfur olayın hukuki takipçisi olacağız.”

HEP-SEN

MEDİKRİTİK.COM

Etiketler
HEP-SEN
hemşire
sağlık çalışanları
Kumluca Devlet Hastanesinde
hakaret
ceza