Mağdur hemşire yaşadığı haksızlığı sosyal medya hesabından duyurdu: Sağlıkçınıza sahip çıkın

Covid-19 ile mücadelede kahramanlık destanları yazan sağlık çalışanları toplu taşımalarda sıkıntı yaşamaya hala devam ediyor. Malatya'da bir hemşire otobüs şoförüyle yaşadığı tartışmayı ve uğradığı haksızlığı sosyal medya hesabından Malatya Belediye Başkanını da etiketleyerek duyurdu ve “Sağlıkçınıza sahip çıkın.” dedi.

Malatya'da bir otobüs şoförü, otobüse binmek isteyen hemşireye "Sadece eğitim ve araştırma hastanesi personellerine ücretsiz." dedi ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesini yok sayarak hemşireyi otobüsten indirdi.

Hemşire bunun üzerine yaşadığı haksızlığı ve mağduriyeti sosyal medya hesabından duyurdu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanını da etiketleyerek “Sağlıkçınıza sahip çıkın.” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI YAPILAN TERBİYESİZLİĞE SESSİZ KALDI

Hemşire, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

 "Bu sabah nöbetten çıkarken bindiğim 44 H 0085 plakalı araçtan indirildim. Sağlıkçı kartımı iki defa  gösterdiğim halde ‘sadece eğitim ve araştırma hastanesi personellerine ücretsiz’ dendi sert şekilde. Selahattin Gürkan Bey ben devlet memuruyum ve hemşireyim. Sağlıkçınıza sahip çıkın."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hemşireye yapılan bu terbiyesizliğe sessiz kaldı ve sağlık çalışanına sahip çıkmadı.

Mağdur edilen hemşirenin paylaşımı sonrasında birçok sağlık çalışanı yaşanan olaya tepki göstererek, Malatya Büyükşehir Belediyesini ve Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı sorunun çözümü için göreve davet etseler de ne yazık ki Başkan Gürkan sessiz kaldı ve kalmaya da devam ediyor. 

Etiketler
hemşire
otobüs şoförü
sağlık çalışanı
malatya belediyesi
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Pandemi
sağlık
mağdur hemşire
sağlık çalışanına yapılan haksızlık
i