Sağlık çalışanları Murat Alan'dan şikayetçi

Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan’ın bir televizyon programında, sağlık çalışanlarına yönelik “'Rüşvetimi ver susayım' mantığı gibi” sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Sağlık çalışanları, Murat Alan’ın sözlerine tepki gösterdi.

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, bir televizyon programında yaptığı açıklamada "Aşından bahsediyoruz, 'sağlıkçıların özlük hakları ne olacak?' deniyor. Nöbetten konuşuluyor, 'sağlıkçıların özlük hakkı ne olacak?' deniyor. Bu talepler, rüşvetimi verin susayım demektir." dedi. Alan'ın bu sözleri sosyal medyada birçok sağlık çalışanının tepkisine yol açtı.

Sağlık çalışanları, sosyal medyada #MuratAlanHaddiniBil etiketi ile tepkilerini gösterdi.

HEMŞİRELİK MESLEĞİNE RÜŞVETÇİ DEMEK AHLAKSIZLIKTIR.”

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Genel Başkanı Yunus Şimşek “Hemşirelik mesleğine rüşvetçi demek ahlaksızlıktır.” diyerek tepkisini şu şekilde ortaya koydu:

“Hemşirelik mesleğine rüşvetçi demek ahlaksızlıktır. Çanakkale'de depremde, salgında, en önde biz varız. Hep-Sen Genel Başkanı olarak iddialarının yanlış olduğunu ispatlayamazsam istifa edeceğim. İddialarını ispatlayamazsan istifa edecek misin?

HEP-SEN resmi sosyal medya hesabından bu yaşanan olayı Cumhuriyet savcılığına taşıyacaklarını duyurarak şu ifadelere yer verdi:

“HEP-SEN hukuk birimlerimizin tavsiyesi ve genel merkez yönetim kurulumuzun kararı gereğince, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Başta hemşireler olmak üzere tüm sağlık profesyonellerini birleşmeye ve beraber mücadele etmeye davet ediyoruz.”

sağlık çalışanları

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAKLARINI İSTİYOR”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise şu sözlerle tepki gösterdi:

“Yeni Akit Haber Müdürü Murat Alan denen zevat sağlık çalışanları için “Rüşvetimi ver çalışayım, görev yaparım ama şunu verin” gibi akıl ve izandan yoksun ifadelerle salgın sürecindeki kahramanca mücadeleyi lekelemeye kalmış, haddini aşmıştır.

Bu şahıs hakkında hukuken gereğini yapacağız. Bu mücadeleye en ufak bir çamura müsaade etmeyiz. Bir kez daha ifade ediyorum ki; Sağlık çalışanları salgın sürecinde millet ve memlekete için virüse yakalandılar, can verip şehit oldular.

Ne görevden kaçtılar ne de bunu bir pazarlık konusu yaptılar. Ama şunu da herkes bilsin ki; sağlık çalışanları haklarını istiyor, adaletsizliklere karşı itiraz ederek, alın terlerine karşılık, sorunlarına çözüm bekliyorlar. Bundan da asla vazgeçmeyecekler.

“SAYIN BAKANIMIZIN BİZLERE SAHİP ÇIKMASINI TALEP EDİYORUZ”

Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği (TYBHD), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenerek şu sözlere yer verdi:

“Sayın Bakanımız Fahrettin Koca'nın bakanlık olarak bizlere sahip çıkmasını ve sağlık çalışanlarına "rüşvet alma" iftirasında bulunan şahısla ilgili gerekli incelemenin başlatılmasını talep ediyoruz.”

 

MEDİKRİTİK.COM/ DİDEM DÜZ

Etiketler
murat alan
akit tv
sağlık çalışanları
rüşvet
Hemşireler
HEP-SEN
Türk Yoğun Bakım Derneği
Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen