SGK protokol görüşmelerinde son gelişmeler

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında, Covid-19 pandemisi nedeniyle ara verilen SGK protokol görüşmelerine 01.07.2020 tarihinde başlanmıştı. Bu tarihten itibaren yapılan toplantılarda görüşülen konular ve karşılıklı talepler, eczacı kamuoyunda merak konusu olmaya devam ediyor.

Görüşmelerde iki taraf arasındaki önemli konulardan birinin, eczacılara, reçete karşılarken kimlik tespiti ve doğrulaması yapma zorunluluğu getirilmesi olduğu öğrenildi. Bu durum, eczanelerde reçete karşılanırken, göz taraması, avuç içi okuma gibi sistemlerden birinin kullanılması gerekliliğini doğurmaktadır. Tabi akla hemen binlerce eczaneye kurulacak bu sistemin hangi firma veya firmalar tarafından pazarlanacağı sorusu geliyor.

Türk Eczacıları Birliği, reçete karşılanırken böyle bir sistem kullanılmasına tamamen karşı olmakla birlikte; olası bir durumda karışıklığı önlemek amacıyla, çipli kimlik kartlarının kullanılacağı bir yöntem hazırlayıp, ilgili mercilere bu yöntemi önerdi. SGK yetkilileri dışında uygun görülerek olumlu karşılanan, eczaneler için de düşük bir maliyeti olan bu yöntemin, kurum yetkililerince de ilerleyen zamanda kabul görüp görmeyeceği merakla bekleniyor.

Protokol görüşmelerinde bu ve diğer konularla ilgili yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

MEDİKRİTİK.COM

Etiketler
SGK Protokol Görüşmelerinde Son Gelişmeler