Tıp fakültesi öğrencileri için ‘klinik beceri bireysel eğitim seti’ hazırlandı

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) tarafından, uzaktan eğitim sürecinde yeterince uygulama yapma imkânı bulamayan tıp öğrencilerinin cerrahi dikiş, enjeksiyon, damar yolu açma gibi becerilerini evlerinde geliştirebilmesi için ‘klinik beceri bireysel eğitim seti’ hazırlandı.

Koronavirüs nedeniyle video konferans yöntemiyle yapılan derslerde, öğretim üyeleri, eğitim setlerini kullanarak çeşitli uygulamaları gösterirken, öğrenciler de eş zamanlı olarak pratik yapma ve becerilerini geliştirme imkânı bulacak. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun “12 farklı beceri için gereken araç gereçler eğitim seti haline getirildi. Öğrenciler, bireysel eğitim setleriyle, enjeksiyon, damar yolu açma, sonda takma gibi gelecekteki klinik eğitimlerinde kendilerine yol gösterecek becerileri edinebilecek. Gelecek sene inşallah klinik eğitimlerini yüz yüze yapabilir hale geleceğiz. Eğitim setleri gelecek hafta içinde bin 500 tıp öğrencisine ulaştırılacak.” dedi.

DAHA AVANTAJLI

Hacettepe Üniversitesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Elçin de, şunları söyledi:

"Eğitim ortamında öğrenciler büyük malzemeler üzerinde çalışıyor. Hazırladığımız eğitim setlerinde, her öğrenciye özel, cerrahi dikiş seti ve küçük boyutlarda dikiş pedi bulunuyor. Böylece öğrencilerimiz bu uygulamaları evde yaparken, normal koşullardan çok daha avantajlı hale gelecek. Çünkü yüz yüze eğitimler sırasında sınırlı sayıda uygulama yapma imkânları oluyor. Bu araç gereçlerle istedikleri kadar uygulama yapma şansları olacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

AA

 

Etiketler
klinik beceri
eğitim seti
tıp fakültesi öğrencileri