Cumhuriyetçi Hekimler: Sağlık Bakanlığı sorumluluğu adliyeye devretmekten vazgeçmeli

Cumhuriyetçi Hekimler'den Adana Çukurova Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin kalabalık bir grup tarafından basılması olayına karşı açıklama geldi.

Cumhuriyetçi Hekimler'in açıklaması şöyle:

Sağlık Bakanlığı sorumluluğunu adliyeye devretmekten vazgeçmeli ve şiddeti üreten performans sistemini derhal tasfiye etmelidir.

Sağlık kurumlarının çalışma düzeninden Sağlık Bakanlığı sorumludur. Cinayetler ve toplu servis basmalara dönüşen sağlıkta şiddeti üreten kaynak, performans sisteminin yol açtığı aşırı iş yükünün vatandaşlarımız için güvensiz, hekimlerimiz ve tüm sağlık görevlilerimiz için itibarsız ortamıdır.

Bu ortamın sorumlusu ne sağlık görevlileri ne de vatandaşlarımızdır. Çalışma düzeni Sağlık Bakanlığının kurduğu performans sistemi ile oluşmaktadır. 

Bu gerçeği esas almayan her tutum ve çözüm sağlık görevlileri ve vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmekten daha da kötüsü şiddet uygulayan tarafı pasif olarak desteklemekten ve teşvik etmekten başka bir sonuç doğurmaz, doğurmamaktadır. 

Sağlıkta şiddeti Ceza Hukuku ve Ceza Mahkemelerine bırakarak çözmeye çalışmak beyhude bir çabadan ileriye gitmeyecek, sadece ilave mağduriyetler oluşturacaktır. 

Performans sisteminin ürettiği sistematik şiddetin son örneği acil basma olayında olduğu gibi Sağlık Bakanlığı sorunu müfettiş ve adliyeye havale eden tutumundan vazgeçmelidir. 

Sağlıkta şiddetin kök nedeni, artık hekim maaşlarını bile ödeyemeyen performans sistemi derhal tasfiye edilmelidir.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.