Doktor annelerden boğazı jiletlenen doktorun annesine destek mesajı

Çarşamba günü saldırıya uğrayan Dr Kadir Songür’ün annesi Dr Nergiz Songür SVO ve hemiparezi ile özel bir hastaneye kaldırıldı ve trombolitik tedavi uygulandı. Şimdi inme ünitesinin yoğun bakımında takipte, genel durumu iyi.

Durumu yakından takip eden Doktor anneler, Dr. Nergiz Songür'ü yattığı hastanede ziyaret etti. Doktor anneler adına Figen Demir Kardeş şu mesajı yayınladı:

ARTIK YETER!!
Geçen hafta bağımlısı olduğu yeşil reçete ilacı yazmadığı için, bir hekim arkadaşımız daha; poliklinikte, işinin başında, boğazı jiletle kesilerek ölümden döndü. Meslektaşımız Dr. Kadir Songür, kesi, sadece 1 mm daha ilerdeki şahdamarına denk gelse, ne yazık ki aramızda olmayacaktı... Tıpkı dedesinin emekli maaşını alabilmek için torunu tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan gibi. Ya da, görevinin başında, silahlı saldırıya uğrayan Dr. Kamil Furtun; ameliyat ettiği bir hastasının yakını tarafından kurşunlanan Dr. Göksel Kalaycı; sekreterinin eşi tarafından öldürülen Dr. Aynur Dağdemir, takipli hastası tarafından, hastane odasında kurşunlanan Dr. Fikret Hacıosman gibi. Bu ülkede her gün en az 30 sağlık çalışanı işinin başında şiddete uğruyor, alınan hiçbir tedbir yok, cinnet sınırındaki pekçok insan hastane, sağlık kurumu, acil sevislere elleri kollarını sallayarak girip sağlıkçıya her türlü şiddette bulunabiliyor; alınan hiçbir cezai önlem yok, yok, yok!!
Dr. Nergis Songür; evladını gözünden sakınarak büyütmüş, vatana millete hayırlı bir doktor olarak yetiştirmiş, kendi de hekim bir anne... Yeri gelmiş doktor babası da görevde olduğu için oğlunu alıp acil ameliyata koşmuş bir anestezi doktoru... Bu şartlarda büyütüp doktor yaptığı evladı Kadir Songür'ün vahim saldırı haberiyle yaşadığı üzüntülere yorgun vücudu, ruhu dayanamayıp dün akşam SVO tanısıyla (inme) yoğun bakım ünitesine alınıp tedavi gördü. Evlatları ve bu ülkede şu an can güvenliği olmadan görev yapmaya çalışan tüm evlatlar için yüreği yanan hekim anne-baba ve belki de hastalarının dualarıyla yaşama tutunan meslektaşımız Dr. Kadir Songür'ün hekim arkadaşları olarak acil şifa dileklerimizle yanlarındayız! Biz artık işimiz dualara kalsın istemiyoruz; hastanede can güvenliğimizi sağlayan, mesleğimizi gurur ve şevkle yapacak itibarımızı bize geri veren, bizi koruyup kollayan, sağlıkla şifa dağıtabilecek ortamı yaratan, bu memlekette gece gündüz hizmet veren sağlıkçılarına, canlarına sahip çıkan bir devlet istiyoruz!

Biz artık 'kınayarak' şiddeti önleyen değil, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nı çıkarıp, bu cinayetlere dur diyen, aldığı cezâi önlemlerle 'yaşatmak için yaşama' mızı sağlayan bir ülkede yıpranmadan, tükenmeden, huzurla, sağlıkla hekimlik yapmak istiyoruz. Bu yasanın çıkması için, 'daha kaç sağlıkçı şiddete uğrayıp canından olacak, daha kaç doktorun çocuğu yetim kalacak, kaç anne; doktor çocuğunu endişeyle işine gönderecek, kaç hekim nöbete giderken evladımı bir daha göremezsem endişesini yaşayarak doktorluk yapacak' sorarız sizlere; ARTIK YETER!!
Biz hekim arkadaşımızın ortamını çiçeklere boğduk, bu çiçekler gibi; nolur artık biz hekimlerin ruhunda da bu güzel mesleği güven, huzur ve mutlulukla icra edecek umutlar yeşersin.
Dr. Figen Demir Kardeş

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.