ABD'de Coronavirüs kabusunda bir ilk: Son 24 saatte 1000'in üzerinde ölüm!

Yeni tip Coronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke konumunda gelen ABD'de virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı neredeyse 5 bini geçti. ABD ayrıca, Coronavirüste bir günde 1000'in üzerinde ölüm açıklayan ilk ülke oldu.

ABD'de Coronavirüs kabusu hızla büyüyor.

216 bin 515 vaka sayısı ile en yakınındaki İtalya'yı ikiye katlayan ABD'de ölü sayıları da trajik bir hızla artıyor.

Ülkede Coronavirüs nedeniyle son 24 saatte 1029 kişi hayatını kaybetti. Bu sonuçla ABD, bir günde 1000'in üzerinde ölüm açıklayan ilk ülke oldu.

Ülkede son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı ise 26,885 oldu. Böylelikle ABD'deki toplam vaka sayısı 216 bin 515, ölü sayısı ise 5119'a yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin, "ABD vatandaşlarından önümüzdeki zorlu günlere hazırlanmalarını istiyorum. Önümüzde çok zor geçecek iki hafta var" demişti.

ABD NEDEN EN FAZLA ARTIŞ GÖSTEREN ÜLKE OLDU?

Artan obezite, diyabet ve yüksek tansiyon oranları gibi kronik sağlık koşullarının ABD’de enfeksiyon ve ölüm riskini artırabileceğini belirtiliyor.

Bilim insanları, obezitenin ABD'yi 1918'deki İspanyol gribi ile benzer bir pandemi riski altına sokabileceğini öne sürüyor. Araştırmalara göre ABD’de yetişkin nüfusunun yüzde 42,4'ü, çocukların ise yüzde 18,5’i obez.

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.