Abu Dhabi'de Bir Skandal Daha! Türk Hekimlere Bilimsel Ambargo Devam Ediyor!

Geçtiğimiz haftalarda Abu Dhabi'de düzenlenen uluslararası bir kongrede Kalp Cerrahı Doç.Dr.Mert Dumantepe’nin kürsüde konuşma yapma isteği reddedilmişti. Şimdi bilim dünyasında Türkiye'ye konulan bir ambargo örneği de aynı şehirde Dünya Endoüroloji Derneği tarafından düzenlenen "World Congress of Endourology 2019"de gerçekleşti.

Abu Dhabi’de yapılacak World Congress of Endourology 2019 için Türkiye’den katılacak Hekimlerin büyük bir çoğunluğuna Birleşik Arap Emirlikleri tarafından kongrede konuşma yapma izni verilmediği belirtildi.

Ürolojik Cerrahi Derneği tarafından yapılan açıklamada,, “Bu bilimsel bir engellemenin ötesinde ulusal bir sorundur ve kabul edilmesi mümkün değildir. Bu davranışın Türk bilim insanları üzerinden Türkiye’ye karşı yapılan son derece haksız ve kabul edilemez bir tavır olduğunu düşünüyoruz.” denildi.

Sosyal medyadan da duruma tepki gösteren hekimler, bu skandal olayın bürokratik olarak da devlet yetkilileri tarafından ele alınmasını istedi.
Türk Hekimler, Twitterda #WCE2019 etiketi üzerinden tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Hekimler, Türkiye'ye karşı konulan bilimsel ambargolara karşı Sağlık Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.