Açığa alınan Aile Hekimi için meslektaşları açıklama yaptı

Geçtiğimiz günlerde haberleştirdiğimiz , Sakarya Taraklı ilçesinde Aile Hekimliği yapan Dr. Semih Sert'in İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açığa alınmasının ardından meslektaşlarından destek geldi. İl Sağlık Müdürlüğüne "Hastalarımız 'doktorumuzu geri verin' diye bize çağrıda bulunuyor, bu çağrıya sessiz kalmayın" vurgusu yapıldı.

BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası, Taraklı'da sözleşmesi askıya alınan aile hekimi Dr. Semih Sert'in çıkar şebekesini karşı çıktığı için bilerek cezalandırıldığını ve İl Sağlık Müdürü'nün kişisel hırslara alet edildiğini öne sürdü.

BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası'nın Sakarya Valiliği önünde yaptığı basın açıklamasında, Dr. Semih Sert'in Taraklı'da baskı ve mobbingle yıldırılmaya çalışıldığı, pes etmeyi anlaşılınca sözleşmesi askıya alınarak işsizlik ve açlıkla tehdit edildiği belirtildi. Sendikasının basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Bugün burada bir hekim arkadaşımız, meslektaşımız Dr. Semih Sert'in yaşadığı baskı ve mobingi kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldik.
Taraklı İlçe Entegre hastanesinde yaşananlar, insanlık dışı ve hukuk dışı uygulamalar ülkemiz için utanç vericidir.
Elbette hukuk mücadelemizi vereceğiz.Ancak bu süreç sadece hukuksal mücadele ile sübuta erecek bir süreç değildir. Burada yaşananlar sehven yaşanmış şeyler değildir.Burada yaşananlar bir çıkar şebekesinin kendine engel olarak gördükleri namuslu memurları temizleme organizasyonudur.
İşte görülüyor, arkadaşımız, kendisine dayatılan hukuk dışı işlemlerin parçası olmayı red ettiği için soruşturmalarla yıldırılmaya çalışılmıştır.
Geri adım atmayacağı fark edildiğinde ise yeni bir soruşturma açılmış ve ifadesi dahi alınmadan "delilleri karartma olasılığı göz ününde bulundurularak" açığa alınmıştır.
Pandemi'nin başlangıcındaki alkışlı desteklerin şovdan ibaret olduğu buradan anlaşılıyor. Daha salgın geçmemişken alkış işi kesilmiş, Semih Sert dövülmüş,soruşturmalarla ezilmiş,en sonunda açığa alınarak işsizlik ve açlıkla tehdit edilmiştir.

Bunu kabul etmiyoruz, baş eğmiyoruz. Hakkımızı sonuna dek arayacağız

Etiketler
Sakarya Taraklı ilçesinde Aile Hekimliği yapan Dr. Semih Sert'
mobbing
BBSÇ Birlik ve Dayanışma Sendikası