Ahmet Hakan, Eczacı İsmail Durmuş'tan özür diledi

Sancaktepe'de eczacı İsmail Durmuş eczanesinin dezenfekte edilmesi talebinde bulunduktan bir süre sonra COVID-19 sebebiyle 38 yaşında hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu üzücü olay sonrasında gözler tekrar eczacıların mevcut durum karşısında taleplerinin ne kadar da önemli olduğunu gündeme getirdi. Hayatını kaybeden İsmail Durmuş'un CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında bu konunun işlenmediğine dikkat çeken bir mesaj attığı ortaya çıktı. Ahmet Hakan bu durumu bugünkü köşe yazısında İsmail Durmuş'tan özür dileyerek yayımladı.

Ahmet Hakan'ın "Bu bir açık çağrıdır: Vatandaşın gazetesiyle buluşmasının yolu bulunsun" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

AFFET BENİ ECZACI İSMAİL KARDEŞİM

ADI: İsmail Durmuş. İstanbul Sancaktepe’de eczacılık yapıyordu. 37 yaşındaydı. Coronadan hayatını kaybetti.

CNN Türk’te Tarafsız Bölge programı yapıyorum ya...

Twitter’dan bana şöyle bir mesaj
atmış İsmail:

“Eczacılardan hiç bahsetmeyecek misiniz? Sağlık sektörünün neresindeyiz biz? Şu an raporlu ilaçlar direkt bizden temin ediliyor. Riskin farkında mısınız?”

Gönderdiğinde fark etmemişim bu
mesajı... Ancak vefatından sonra gördüm.

Yerden göğe kadar hakkı var İsmail’in... Her şeyi ama her şeyi konuştuk, bir tek eczacılar konusunu doğru dürüst konuşmadık. Oysa konuşmalıydık. Hem de gürül gürül konuşmalıydık.

Sağlık ordusu” diyoruz, “sağlık çalışanları” diyoruz... Bunları derken aklımıza sadece doktorlarımız, hemşirelerimiz geliyor. Oysa bu ordunun en önemli mensuplarıdır eczacılarımız... Onlar da Coronaya karşı verilen savaşın tam göbeğindeler.

Affet beni İsmail... Görevimi yapmadım, yapamadım.

Ama sana söz!

Bundan sonra “ECZACILAR”, en azından benim gündemimin hep en ön sırasında yer alacaklar.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

Bu alanın içeriği gizlenecek, genel görünümde yer almayacaktır.

Plain text

  • Hiç bir HTML etiketine izin verilmez
  • Web sayfası adresleri ve e-posta adresleri otomatik olarak bağlantılara dönüşür.
  • Satır ve paragraflar otomatik olarak bölünür.