Aile hekimlerinden bebeklere yanlış aşı iddiasına tepki

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, katıldığı bir canlı yayında çok tartışılacak açıklamalarda bulunmuş, yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere Covid-19 aşısı yapıldığını ifade etmişti.

Kurugöl, ayrıca, bunun onlara hiçbir yan etkiye neden olmadığını ve sonuçların ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını söylemişti.

“BU TALİHSİZ AÇIKLAMAYI KABUL ETMİYORUZ”

Kurugöl’ün açıklamalarına tepki gösteren ve açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF); “Bebeklere yanlışlıkla covid aşısı yapıldı açıklaması AHEF olarak kabul edeceğimiz bir açıklama değil” dedi. Aşıların 10 yıldır barkod ile takip edilir bakanlık deposundan çıkışı ile kişiye uygulandığı ana kadar bütün gittiği yerlerde barkod ile teslim edildiği bilgisini paylaşan AHEF; “Barkod sayısı aşı sayısı uyumsuz olduğu an soruşturma açılır ortada böyle bir soruşturma yok. Covid-19 aşıları ayrı barkod ayrı aşıla denilen bir sisteme tabidir yaş grubu açılmadan barkod okunmaz aşı sayısı barkod sayısı her gün karşılaştırılır. Aile sağlığı merkezlerinde 15 yıldır aşı yapılıyor her aşı ayrı kutu ve renktedir. 15 yıllık tecrübe ile biz sağlık bakanlığında aşı ile eğitim veren kurumuz böyle bir hata asla yapılmaz. Bu talihsiz açıklamayı kabul etmiyoruz bu konuda ilgili mercilere başvurumuzu yaptık” açıklamasında bulundu.

 

 

ZAFER GAZETESİ