Aşı randevusu alma: MHRS, e-Nabız! 40 yaş üstü ne zaman aşı olacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşı açıklamaları sonrasında aşıyla ilgili son detaylar araştırılmaya başladı. Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından aşılama takvimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, 45 yaş üzeri aşılamanın bugünden itibaren başlayacağını, 40 yaş üzeri vatandaşların ise aşılama programına dahil edileceğini bildirdi. Peki, 40 yaş üstü ne zaman aşı olacak? İşte 45 yaş aşı randevusu alma MHRS, e-Nabız..

Milyonların beklediği haberin ardından vatandaşların gözü 45 ve 40 yaş üzeri aşı takvimi tarihine çevrildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasıyla birlikte 45 ve 40 yaş üzeri vatandaşların aşılama sürecine başlanıyor. Kritik yaş gruplarından olan 45-40 yaş üzeri vatandaşlar, Covid-19 aşı randevularını MHRS, e Nabız ve telefon ile alabilecekler.

 

40 YAŞ ÜSTÜ NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Aşılama sürecine hız veren Türkiye, 10 Haziran'da 45 yaş üzeri için aşı sürecinin başlayacağını bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haftaya pazartesi (14 Haziran) gününden itibaren 40 yaş üzerinin aşı yaptıracaklarını duyurdu. Koca, "Gelecek pazartesi ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak. İkincisi, kişisel tedbirlerimize tavizsiz uymaya devam edelim." dedi. Sağlık Bakanlığı müzisyenler ve dizi prodüksiyon ekiplerinin de aşılamalarına başlanacağını hafta ortasında bildirmişti.

 

AŞI RANDEVUSU ALMA MHRS, e-NABIZ

Aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden yapılıyor. Aşı yaptıracak olan 50 yaş üstü vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurularını tamamlayacaklar. T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek aşı sorgulamalarınızı da yapabilirsiniz.

MHRS üzerinden randevu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin. Üyeyseniz bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapın. Eğer üye değilseniz “Üye Ol” seçeneğini tıklayıp üyelik oluşturun. Covid-19 aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra “Aşı Randevusu Al” seçeneğini tıklayın.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor. Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

Aşı olacak grup arasında yer alan kişiler randevu işlemi için MHRS uygulamasını kullanabiliyor, vatandaş, tarihi geldiğinde randevu aldığı sağlık kuruluşuna gidecek .Aşı uygulaması için vatandaşlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirebiliyor.

 

CNN TÜRK