Aşıla mobil uygulaması nedir?

Covid-19 pandemisi ile mücadelede aşılama en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen AŞILA mobil uygulaması ile sağlık personelleri kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek.

Covid-19 aşı uygulaması kayıtları aşıla mobil uygulaması üzerinden yapılacak. Bu kapsamda;

1.Aşı uygulanmadan önce mutlak suretle Aşıla mobil uygulaması üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, aşı karekodu okutularak aşı kaydı tamamlandıktan sonra aşı uygulaması yapılacak. Önce kayıt sonra aşı.

2.Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına https://asila.saglik.gov.tr adresinden erişilebilecek.

3.Aşıla mobil uygulaması https://mobilmarket.saglik.gov.tr adresi üzerinden İOS, Android ve Huawei telefonları için indirilebilecek. Uygulama yüklenirken aynı adresteki uygulama yükleme ve kullanım ayarlarına dikkat edilmeli. Uygulamayı indirdikten sonra kullanabilmek için mutlaka belirtilen ayarlar yapılmalı.

4.Aile hekimleri enabız şifreleri(USS veri gönderim veya KDS şifresi olarak da bilinmektedir), hastane hekimleri HSYS şifresi, Sağlık Personelleri ise hekimler tarafından AŞILA uygulamasına kaydedilen cep telefonuna her giriş esnasında gelecek SMS şifresi ile sisteme giriş yapabilecekler.

5.Sorunlar ve destek talepleri öncelikle hastanelerde bilgi işlem birimleri, aile hekimlikleri ve TSM’lerde HSYS il adminleri tarafından çözülmeye çalışılacak, çözülemeyen konular bu kişiler vasıtasıyla https://yazilimdestek.saglik.gov.tr sistemi üzerinden aşıla projesi seçilerek iletilecek.

6.Yazılım ile ilgili tüm güncellemeler https://mobilmarket.saglik.gov.tr adresi üzerinden duyurular ise https://asila.saglik.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. 

 

 

Etiketler
aşıla mobil uygulaması
sağlık çalışanları
aşılama
aşıla mobil uygulaması nedir